Round-up Super A: 9e zege op rij voor Schaerweijde JA1

Schaerweijde JA1 blijft maar winnen. Ook in de 9e speelronde bleef de Zeister formatie zonder puntenverlies. Hiermee is Schaerweijde de enige ploeg bij de Super A Jongens, die de volle buit heeft na 9 wedstrijden.

Jongens Super A

Poule A
Koploper HBS won voor eigen publiek met 3-2 van Helmond. Ook de nummer 2, Victoria, wist te winnen. MOP werd met 4-1 verslagen. De achterstand op HBS bedraagt 3 punten. Reigers versloeg Ring Pass met 2-1 en is derde op 5 punten van HBS. Reigers heeft echter wel 1 duel meer gespeeld.

Poule B
De top 3 wist hun wedstrijden te winnen. Koploper Tilburg won bij Hurley met 4-0. Wageningen was met 5-2 te sterk voor HOD en Roomburg versloeg Etten-Leur met 7-0. Tilburg leidt met 22 punten, gevolgd door Wageningen op 1 punt. Roomburg heeft 18 punten. Voordaan wist het eerste punt van de competitie te veroveren dankzij een 3-3 tegen Houten.

Poule C
Koploper Qui Vive ging in eigen huis onderuit tegen Berkel Rodenrijs: 2-4. Hiervan profiteerde IJsseloever dat na de 10-1 zege op het nog puntloze Westerkwartier op gelijke hoogte is gekomen met Qui Vive. Beide ploegen hebben 21 punten verzameld in 9 wedstrijden. Berkel Rodenrijs is derde met 18 punten.

Poule D
Schaerweijde boekte dus zijn 9e overwinning van het seizoen. Het rekende thuis met 9-0 af met de puntloze hekkensluiter Athena. Daarnaast zag de ploeg uit Zeist zijn leidende positie groeien naar 5 punten door het gelijkspel van Amsterdam tegen Gooische: 3-3.

Meisjes Super A

Poule A
Ring Pass is uitgelopen op de concurrentie. De koploper won met 4-0 van Geel-Zwart, terwijl achtervolger Oss niet verder kwam dan 2-2 tegen Phoenix. Leonidas staat 3e op 3 punten van Oss na een 4-1 zege op de nummer laatst, Eindhoven.

Poule B
Koploper Breda verspeelde punten. Het bleef 2-2 tegen Rood-Wit. Breda moet daarom in de stand Gooische naast zich dulden, dat met 6-1 te sterk was voor HOD.

Poule C
Het was een doelpuntrijke speelronde in Poule C. Alecto won met 7-1 van Quick Stick en is met 25 uit 10 koploper. HIC versloeg Bully met 7-3 en Hurley was met 9-3 te sterk voor Huizen.

Poule D
Ook in Poule D won de top 3. Koploper Bloemendaal rekende af met Qui Vive. Het werd 4-0. Bloemendaal heeft 1 punt voorsprong op Zwolle en Schaerweijde, die ook hun wedstrijden in winst omzetten tegen respectievelijk Naarden (1-3) en Rotterdam (0-1).


1 Reactie

  1. vma

    Jammer dat het verslag van jongens poule A niet klopt!


Wat vind jij? Praat mee...