Round-up Super A & B: 50 doelpunten in 4 wedstrijden

Super Jongens B poule C had er zin in vandaag: daar werden in 4 wedstrijden maar liefst 50 doelpunten gescoord, dat betekent gemiddeld 12,5 goal per wedstrijd. In poule B van Super Jongens A blijft het spannend en doen nog altijd 5 ploegen mee in de titelstrijd. Maar andersom kan het ook: in poule C van Super Meisjes B delen 4 ploegen de laatste plaats.

Super Jongens A

Poule A

HBS wint uit bij Geel-Zwart met 2-4 en ook Victoria faalt niet en wint met 4-0 van Ring Pass. Daardoor gaan HBS en Victoria nog steeds gezamenlijk aan kop, met 16 punten.

Poule B

In poule B blijft het onverminderd spannend: tussen nummer 1 Tilburg en nummer 5 HOD zitten slechts 3 punten. Tilburg had vandaag meer afstand kunnen nemen, maar kwam tegen HOD niet verder dan 2-2. Naast Tilburg en HOD doen Roomburg, Wageningen en Hurley nog volop mee in de titelstrijd.

Poule C

Westerkwartier ging met maar liefst 1-8 onderuit tegen Berkel Rodenrijs, waardoor de ploeg nog altijd puntloos onderaan staat. Koploper IJsseloever en runner-up Qui Vive faalden niet: zij wonnen van respectievelijk Zwolle en Amersfoort.

Poule D

Koploper Schaerweijde won met 3-1 van nummer 2 Amsterdam, en is daarmee de enige ploeg in de Super Jongens A die nog geen enkel punt liet liggen. Onderin won Naarden met 2-0 van Athena, waardoor de Amsterdammers nog altijd hekkensluiter zijn.

Super Meisjes A

Poule A

Koploper Oss speelde met 1-1 gelijk tegen nummer 3 Leonidas. Daardoor is runner-up Ring Pass, dat met 5-0 won van hekkensluiter Eindhoven, Oss nu tot op 1 punt genaderd.

Poule B

Gooische kwam niet verder dan 0-0 tegen laagvlieger Upward, en moest daardoor de (gedeelde) koppositie afstaan aan Breda. De meiden van Breda wonnen nipt van HOD, met 4-3. Gooische deelt de 2e plaats op de ranglijst met Klein-Zwitserland.

Poule C

Het verrassende gelijkspel tegen nummer 6 HIC betekent het eerste puntverlies voor SCHC, dat ondanks dat toch koploper blijft in poule C. Alecto en Huizen staan echter op slechts 1 puntje afstand. Hekkensluiter Quick Stick pakte vandaag het eerste puntje, door met 2-2 gelijk te spelen tegen middenmoter Bully.

Poule D

Nummer 3 Schaerweijde won met maar liefst 1-5 uit bij koploper Zwolle. Door dat verlies moet Zwolle de koppositie nu delen met Bloemendaal, dat met 2-1 won van Leiden.

Super Jongens B

Poule A

Houten wint met 5-3 van Ring Pass en blijft daardoor fier koploper in poule A. Naarden en HOD wonnen vandaag ook en blijven, met 4 punten achterstand, in het spoor van Houten.

Poule B

Overtuigend was het niet, maar aanvoerder van de ranglijst Pinoké wist toch te winnen van nummer laatst Klein-Zwitserland (0-2). MOP versloeg HGC (2-4) en neemt daardoor de 2e plaats van de Haagse ploeg over.

Poule C

0-10 was de eindstand: middenmoter Leiden had niets in te brengen tegen de koploper. Dat betekent dat Gooische nog altijd zonder puntverlies is. Maar ook de nummers 2 en 3 kwamen ijzersterk uit de startblokken: Zoetermeer won met 15-0 van HVA en Amsterdam was met 12-2 te sterk voor Almelo. Met de 9-2 van Huizen tegen Qui Vive daarbij opgeteld werd er in Poule C vandaag maar liefst 50! keer gescoord.

Poule D

Hdm won met 1-5 overtuigend uit bij runner-up HBS, en gaat daardoor nog altijd ongeslagen aan kop. Nummer 3 op de ranglijst Schaerweijde kwam flitsend uit de startblokken en won met 9-0 van middenmoter Alecto.

Super Meisjes B

Poule A

Oranje Zwart stuntte vandaag door met 3-3 gelijk te spelen tegen lijstaanvoerder Were Di. Leonidas had daarvan kunnen profiteren, maar verloor bij Upward met 1-0. Kampong, dat met 7-2 won van Maastricht, heeft nu beslag gelegd op de tweede plaats.

Poule B

Craeyenhout verloor vandaag met 2-1 uit bij MOP, en moet de koppositie daarom nu delen met 2 andere ploegen. Alliance, dat met 4-1 won van Fletiomare, en Breda, met 2-3 te sterk voor Deventer, staan samen met Craeyenhout op de eerste plaats.

Poule C

Een duidelijke hekkensluiter is er niet in poule C: Laren, Klein-Zwitserland, Amersfoort en Alkmaar hebben allen 6 punten en staan daarmee op een gedeeld laatste plaats. Een duidelijke koploper is er wel: Zwolle won vandaag met 6-0 van Amersfoort en staat 4 punten los.

Poule D

Gooische, met 3-2 te sterk voor Forescate, en Hurley, 1-3 winst op Huizen, gaan gezamenlijk aan kop in poule D. Nummer 3 Forescate komt door het verlies op een achterstand van 4 punten te staan.


Wat vind jij? Praat mee...