Round-up Super A, B: Wie gaan er naar de finaledag?

In de Super A en B werden zaterdag de laatste wedstrijden gespeeld, en de tickets voor de finaledag zaterdag 11 juni verdeeld. Bij de jongens A strijden HBS, Victoria, Tilburg, Roomburg, IJsseloever, Berkel Rodenrijs, Schaerweijde en Amsterdam om de winst. Bij de meisjes A gaat het tussen Ring Pass, Oss, Breda, Gooische, SCHC, Alecto, Zwolle en Bloemendaal. Bij de jongens B staan Houten, Naarden, Pinoké, MOP, Gooische, Huizen, hdm en Schaerweijde in de finale. Bij de meisjes B plaatsten Oranje Zwart, Kampong, Alliance, Craeyenhout, Zwolle, hdm, Gooische en Hurley zich. De finaledag voor Super B is zaterdag bij hockeyclub Deventer, Super A strijd op Alecto

Jongens A

Poule A

HBS en Victoria stelden al eerder het ticket voor de finaledag veilig. Nummer 3 Reigers volgt op maar liefst 10 punten van nummer 2 Victoria. Onderin won Beuningen knap met 5-3 van Ring Pass. Daardoor eindigen de ploegen op gelijke hoogte (10 punten), al kon Beuningen daardoor toch niet van de laatste plaats af blijven.

Poule B

Tilburg won de laatste wedstrijd met 3-2 van Houten, en kroont zich zo tot kampioen van poule B. De Tilburgse Meisjes A werden zaterdag ook kampioen, alleen dan in de landelijke competitie. Roomburg kwam deze laatste speelronde niet in actie, maar had deelname aan de finaledag vorige week al afgedwongen. Nummer 3 HOD won wel, met 6-1 van Etten-Leur, maar kwam net 1 puntje tekort voor deelname aan de finaledag. Voordaan, dat maar 1 punt bemachtigde dit seizoen, eindigt als hekkensluiter in poule B.

Poule C

IJsseloever won met 5-1 van Klein Zwitserland, en mag zich daardoor kampioen noemen in poule C. Berkel Rodenrijs bemachtigde ook een plaats op de finaledag, door met 5-2 te winnen van Alliance. Westerkwartier wist dit seizoen in poule C niet te overtuigen: de ploeg eindigt als laatste, met een puntenaantal van -3…

Poule D

Maar 1 wedstrijd werd er gespeeld in poule D gisteren, maar wel een belangrijke. AthenA won met 3-1 van HGC en stijgt daardoor op het nippertje van de laatste naar de 1-na-laatste plaats. Voor HGC geldt het omgekeerde: die ploeg sluit de competitie af als hekkensluiter. Schaerweijde (nr. 1) en Amsterdam (nr. 2) zien we terug op de finaledag.

Meisjes A

Poule A

Ring Pass won met 7-2 van Phoenix en is daardoor met overmacht kampioen in poule A (8 punten voorsprong). Oss kwam zaterdag niet in actie, maar plaatste zich vorige week al voor de finaledag, door de 5-2 winst op directe concurrent Leonidas. Die ploeg won zaterdag met maar liefst 9-3 van Geel-Zwart, maar kwam niet verder dan een 3e plaats. Eindhoven verloor met 0-5 van Nijmegen, en eindigt daardoor op de laatste plaats.

Poule B

MOP sluit de competitie met een goed gevoel af: er werd met 3-1 gewonnen van Upward. Een opsteker, maar MOP komt er niet door van de laatste plaats af. De 2 finalisten in poule B verloren allebei hun laatste wedstrijd: Breda met 1-2 van Houten, Gooische met 0-3 van Upward (vorige week). De finaleplaatsen waren echter, gelukkig voor beide ploegen, daarvoor al veiliggesteld.

Poule C

SCHC en Alecto komen zaterdag in actie op de finaledag. SCHC sloot af met een klinkende 6-1 overwinning op nummer 3 Huizen, nadat Alecto vorige week ook al van Huizen won (3-1). Quick Stick, dat zaterdag met 1-6 verloor van HIC, is als laatste geëindigd.

Poule D

Zwolle won met 5-2 van Qui Vive, en kroont zich daarmee tot kampioen van poule D. Naast Zwolle heeft ook Bloemendaal het ticket voor de finaledag binnen, hoewel de ploeg de competitie afsloot met een gelijkspel: 1-1 tegen Schaerweijde. GHBS verloor met 0-9 van Rotterdam, en is hekkensluiter in poule D.

Jongens B

Poule A

Kampioen van poule A Houten won met 7-0 van hekkensluiter Beuningen. Daarnaast komt ook Naarden op de finaledag in actie. Zij zetten HOD met 7-2 aan de kant zaterdag. Beuningen eindigde als laatste van de poule.

Poule B

Pinoké en MOP hadden een aantal weken geleden al de finaleplaatsen binnen. MOP won zaterdag met 5-1 van Ede, dat de competitie afsluit op de laatste plaats. Kampioen Pinoké won met maar liefst 9-1 van Breda.

Poule C

Gooische JB1 is, net als Gooische MA1, geplaatst voor de finaledag. De ploeg won met 8-2 van Amsterdam, en is kampioen in poule C. Ook Huizen komt zaterdag op de finaledag in actie. De jongens uit Huizen wonnen met maar liefst 8-0 van Almelo. HVA wist dit seizoen geen enkel punt te pakken en is laatste geworden.

Poule D

Hdm liet zaterdag nog maar eens zien dat het de eerste plaats in poule D waard is: Apeldoorn werd met 13-0 aan de kant gezet. Om het 2e finaleticket werd zaterdag nog gestreden: Schaerweijde won in een directe strijd met concurrent Hurley nipt (4-3), en mag daardoor uitkomen op de finaledag. Hurley grijpt net mis. Quick Stick wist in poule D geen punten te verdienen, en eindigde als hekkensluiter.

Meisjes B

Poule A

Houten was dichtbij een stunt tegen de nummer 1 Oranje Zwart, maar verloor uiteindelijk toch met 1-2. Daardoor kon Houten de laatste plaats niet meer ontlopen. Oranje Zwart kroonde zich kampioen in poule A, en mag samen met Kampong naar de finaledag. Kampong verloor van nummer 4 Leonidas (3-5), en eindigt zo op het nippertje als 2e. Upward won met 4-0 van Were Di en staat in punten gelijk met Kampong, maar grijpt net mis.

Poule B

Alliance (nr. 1) was al zeker van de finaledag, en maakte ook in de laatste competitiewedstrijd geen fouten: de ploeg won met 8-0 van HBS. Craeyenhout gaat na de 3-2 winst op Pelikaan ook naar de finaledag. Deventer eindigde als laatste in poule B.

Poule C

Zwolle werd met een straatlengte afstand (12 punten voorsprong) kampioen in poule C. Zaterdag won de ploeg met 4-0 van Alkmaar. Hdm komt zaterdag ook in actie op de finaledag, maar had geen beste dag de laatste competitieronde. Laren wist met maar liefst 7-3 van hdm te winnen. Amersfoort en Laren grijpen net mis, Klein Zwitserland eindigde onderaan de ranglijst.

Poule D

Gooische MB1 kroonde zich zaterdag kampioen van poule D, en won met 7-1 van hekkensluiter GHBS. Nummer 2 Hurley maakte het nog spannend door het 0-0 gelijkspel tegen EHV, maar hield daardoor net een puntje voorsprong op Forescate. GHBS eindigde als laatste.


Wat vind jij? Praat mee...