Round-up Super A, B: Wie plaatsen zich voor finaledag?

De 1e 2 ploegen van elke poule in de Super A- en Super B-competities plaatsen zich voor de landelijke finaledag op 11 juni. Veel van die finaleplaatsen zijn inmiddels verdeeld. Wie maken er nog kans? We zetten het voor je op een rijtje. Gooische is bijvoorbeeld goed op dreef: zowel JB1 als MB1 van de club zijn momenteel koploper in hun poule. 

Jongens Super A

Poule A

HBS en Victoria wonnen hun wedstrijden afgelopen zaterdag (HBS met 4-3 van nummer 3 Reigers, Victoria met 5-0 van Geel-Zwart). HBS was al verzekerd van de finaledag, Victoria heeft zich als nummer 2 nu ook geplaatst.

Poule B

Tilburg en Roomburg zijn momenteel de nummers 1 en 2 in poule B, maar er kan nog van alles gebeuren. Nummer 3 HOD won met 10-2 overtuigend van Voordaan, en heeft met 2 wedstrijden op het programma nog volop zicht op een plek in de top 2. Nummer 4 Wageningen snoepte knap een puntje af van koploper Tilburg (1-1), en is ook nog in de race.

Poule C

4 Ploegen zijn nog in de race voor de e1e 2 plaatsen, die toegang geven tot de finaledag: IJsseloever, Berkel Rodenrijs, Qui Vive en Klein Zwitserland. IJsseloever pakte zaterdag overtuigend de koppositie, door Qui Vive, nu nummer 3 op de ranglijst, met maar liefst 7-0 aan de kant te zetten.

Poule D

Schaerweijde en Amsterdam hebben als nummer 1 en 2 de tickets voor de finaledag al binnen. Schaerweijde won zaterdag nipt: met 4-3 van Apeldoorn. Amsterdam liet weliswaar 2 punten liggen tegen Leiden (1-1), maar is niet meer in te halen door nummer 3 Gooische.

Meisjes Super A

Poule A

Ring Pass MA1 won overtuigend met 6-0 van middenmoter HBS, en heeft zich daardoor geplaatst voor de finaledag. Daaronder gaat de strijd tussen Oss en Leonidas, en ook Nijmegen heeft theoretisch nog een kans op de 2e plaats.

Poule B

Gooische verzekerde zich door de 5-1 winst op Houten van deelname aan de finaledag. Wie er echter met de Gooische meiden meegaat, dat is nog spannend. Met nog 2 wedstrijden op het programma zijn Breda, Klein Zwitserland, Rood-Wit én HOD nog in de race. HOD pakte zaterdag de aansluiting, door met 3-2 van Rood-Wit te winnen.

Poule C

SCHC en Alecto plaatsten zich al voor de finaledag. Stichtsche won met 8-0 ruim van Bully, Alecto speelde met 2-2 gelijk tegen HIC, maar is al niet meer in te halen door nummer 3 Huizen. Komende zaterdag wordt onderin een cruciaal duel gespeeld: hekkensluiter Quick Stick en nummer 1-na-laatst Bully maken dan onderling uit wie er als laatste gaat eindigen.

Poule D

Bloemendaal, Zwolle en Schaerweijde zijn nog in de race voor de top-2 in poule D. Koploper Bloemendaal zette hekkensluiter GHBS met 9-0 gemakkelijk opzij. Zwolle ging het moeilijker af: middenmoter Leiden bood goed weerstand, maar Zwolle wist uiteindelijk met 5-4 te winnen. Nummer 3 Leiden verloor verrassend van Qui Vive, maar mag nog altijd hopen op een plaats bij de 1e 2.

Jongens Super B

Poule A

Koploper Houten wist nummer 3 Geel-Zwart met 2-1 aan de kant te zetten, waardoor Houten zich verzekerde van een plekje op de finaledag. Geel-Zwart kan theoretisch nog op gelijke hoogte komen met nummer 2 Naarden, maar de jongens van Naarden staan al met 1 been op de finaledag.

Poule B

Pinoké is zowel verzekerd van deelname aan de finaledag, als ook van de koppositie. Nummer 2 MOP deed goede zaken door met 3-0 van Tilburg te winnen. Helemaal omdat het nummer 3 HGC met maar liefst 1-6 onderuit zag gaan tegen nummer 4 Breda.

Poule C

Gooische JB1 mag zich zo goed als zeker deelnemer van de finaledag noemen. De ploeg staat 5 punten voor op zowel Amsterdam als Huizen. Huizen kwam op gelijke hoogte door met 3-2 van de Amsterdammers te winnen. Ook Zoetermeer, dat met 1-2 nipt verloor van koploper Gooische, is nog in de race voor de finaledag.

Poule D

hdm JB1 won met maar liefst 13-0 van hekkensluiter Quick Stick, en verspilde nog geen enkel puntje in de competitie. Deelname aan de finale is dan ook al lang verzekerd. Schaerweijde, Hurley en HBS strijden nog om de 2e plaats op de ranglijst. Hurley passeerde HBS op de ranglijst, door met 1-0 van de jongens van HBS te winnen.

Meisjes Super B

Poule A

Oranje Zwart (4-2 tegen Leonidas) en Kampong (5-0 tegen Victoria) wonnen hun wedstrijden en mogen zich de nummer 1 en 2 van de poule noemen. Upward is echter ook nog in de running voor een plaatsje op de finaledag, net als Leonidas (ondanks het verlies tegen OZ).

Poule B

Breda was dichtbij, maar moest uiteindelijk toch haar meerdere erkennen in Alliance (2-3). Daardoor is Alliance nu verzekerd van de finaledag, en zakte Breda naar de 3e plaats. De huidige nummer 2 is Craeyenhout, dat met 8-0 won van HBS.

Poule C

Zwolle zette Laren met 5-2 aan de kant, en plaatst zich daarmee nog overtuigender voor de finaledag. Hdm en Amersfoort strijden nog om de 2e plaats, waarbij hdm op dit moment 2 punten voor staat op de meiden van Amersfoort.

Poule D

Net als de Jongens B zijn ook de Meisjes B van Gooische momenteel koploper. Gooische won zaterdag met 2-0 van runner-up Hurley, waardoor de Amsterdamse meiden nu 5 punten achterlopen op de meiden uit het Gooi. Forescate staat op 1 puntje afstand van Hurley en zelfs de nummer 4, Alecto, dat met 3-1 won van Forescate, mag nog hopen op een wonder en deelname aan de finaledag.


Wat vind jij? Praat mee...