Round-up Super B: Geel-Zwart houdt finaledag in zicht

De kaarten voor de finaledag op 11 juni worden langzaamaan geschud. Bij de jongens deden Geel-Zwart, HGC en Amsterdam goede zaken. Bij de meisjes hebben Kampong, Crayenhout, Amersfoort en Laren nog goede papieren voor plaatsing.

Jongens Super B

Poule A

Geel-Zwart heeft de hoop op de finaledag nieuw leven in geblazen door nummer 2 Naarden te kloppen in eigen huis: 1-2. De achterstand van Geel-Zwart op de 2e plaats is nog 3 punten. Koploper Houten ging – zonder gevolgen – onderuit in Boxtel waar MEP met 3-1 te sterk was. Hekkensluiter Beuningen behaalde de 2e overwinning: bij HOD werd het 3-5.

Bekijk hier de uitslagen en stand in poule A

Poule B

De topper in deze poule is gewonnen door Pinoké. In Vught versloegen de bezoekers MOP met 2-3. Door de nederlaag voelt MOP de hete adem van HGC in de nek, dat met 2-5 te sterk was voor Ede. De Haagse jongens staan 3 punten achter de Brabantse jongens in de strijd om het ticket voor de finaledag.

Bekijk hier de uitslagen en stand in poule B

Poule C

Door het 2-2 gelijkspel tussen Zoetermeer en Huizen staat Amsterdam (1-7 winst op Leiden) nu alleen op plaats 2. Koploper Gooische en Qui Vive trakteerden het publiek in De Kwakel op veel doelpunten. Het werd maar liefst 4-9. Nummer voorlaatst Almelo gunde de nummer laatst HVA niet hun 1e puntje: het werd 2-3.

Bekijk hier de uitslagen en stand in poule C

Poule D

De top 4 won van de onderste 4. Hdm en HBS wonnen beide nipt met 3-2 van respectievelijk Alecto en Amersfoort. Hurley blijft door de 1-6 zege op Quick Stick in de race voor de finaledag. De achterstand op HBS bedraagt slechts 2 punten. HBS en Hurley staan op 21 mei tegenover elkaar.

Bekijk hier de uitslagen en stand in poule D

Meisjes Super A

Poule A

Upward en Were Di hebben vooralsnog een stapje terug gedaan in de strijd om plek bij de beste 2. Kampong deed daarentegen goede zaken door de 1-4 winst bij Upward. Het verschil is nu 3 punten in het voordeel van de Utrechtse meisjes. Koploper Oranje Zwart won eenvoudig van hekkensluiter Victoria (5-0). Die andere Rotterdamse ploeg, Leonidas is dankzij de 1-2 zege bij Houten nog in de race voor een ticket voor de finaledag.

Bekijk hier de uitslagen en stand in poule A

Poule B

Nummer 2 Breda heeft dure punten laten liggen bij HBS, het werd 3-3. Craeyenhout, 3e op de ranglijst, won met 3-0 van Fletiomare en heeft een achterstand van 4 punten, maar nog 1 wedstrijd tegoed. Alliance maakte haar status als koploper waar door met 8-0 te winnen van nummer laatst Deventer.

Bekijk hier de uitslagen en stand in poule B

Poule C

Amersfoort en Laren (15 uit 10) mogen nog dromen om op 11 juni te spelen op de finaledag. De Amersfoortse meiden wonnen met 2-1 van Klein Zwitserland, Laren was in Alkmaar de beste: 1-3. Tegelijkertijd morste nummer 2 hdm (19 uit 10) puntjes bij HIC. In Amstelveen werd het 1-1. Zwolle blijft fier aan kop na de 8-0 tegen Quick Stick.

Bekijk hier de uitslagen en stand in poule C

Poule D

Net als in poule D bij de jongens won de gehele top 4 van de nummers 5 tot en met 8. In het klassement veranderde daardoor niets: Gooische staat 2 punten voor op Hurley en 3 op Forescate. Zet 21 mei maar in je agenda, dan speelt de top 4 juist tegen elkaar: Gooische ontvangt dan Hurley en Forescate gaat op bezoek bij Alecto.

Bekijk hier de uitslagen en stand in poule D


Wat vind jij? Praat mee...