Round-up Super B: Spanning om te snijden in Poule B Meisjes

In Poule A bij Super B Meisjes is de spanning om te snijden. Oranje Zwart gaat aan de leiding met slechts één punt voorsprong op liefst vier achtervolgers. Bij de Super B Jongens kan Houten in Poule A zich volgende week al plaatsen voor de finaledag, die op 11 juni plaatsvindt.

Jongens Super B

Poule A
Houten kan zich komende zaterdag bij winst op Naarden en verlies van Geel-Zwart tegen Ring Pass plaatsen voor de finaledag. De koploper won zaterdag met 7-2 van HOD. Ook de nummers 2 en 3, respectievelijk Naarden en Geel-Zwart, wonnen hun wedstrijd. Naarden was met 5-1 te sterk voor Ring Pass en Geel-Zwart versloeg MEP met 3-0.

Poule B
MOP blijft meedraaien in de top van Poule B. De Vughtse formatie won bij Klein-Zwitserland met 7-3. Door de zege heeft MOP 22 punten uit 9 wedstrijden. Hiermee lijkt de ploeg een grote kans te maken om op 11 juni mee te doen met de finaledag.

Poule C
De topper tussen Amsterdam en Zoetermeer kende geen winnaar. Het werd 1-1. Gooische profiteerde en gaat alleen aan kop na de 11-0 zege bij Almelo. Zoetermeer is op 2 punten 2e, voor Amsterdam dat evenveel punten heeft als Zoetermeer. HVA blijft ook na 9 speelronden op de hatelijke 0 staan. Dit keer was Huizen met 12-0 te sterk.

Poule D
Ook hdm lijkt op weg naar de finaledag. Het verschil met nummer 3 Hurley bedraagt al 10 punten met nog 5 wedstrijden te gaan. De Haagse ploeg won in en van Amersfoort met 2-1. HBS, dat 2e staat, ging in Zeist onderuit tegen Schaerweijde: 5-2. Quick Stick blijft hekkensluiter met 0 uit 9 na de 4-0 nederlaag tegen Apeldoorn, dat voor de 2e keer dit seizoen een overwinning boekte.

Meisjes Super B

Poule A
De spanning is om te snijden in Poule A. Oranje Zwart versloeg in de topper Kampong met 3-2, waardoor de Eindhovenaren de koppositie overnamen van Kampong, dat nu 2e is op 1 punt achterstand. Ook Were Di en Leonidas lieten punten liggen tegen respectievelijk Victoria (2-2) en Maastricht (1-1). Were Di en Leonidas hebben nu hetzelfde aantal punten als Kampong. Bij dit groepje voegde zich ook Upward dat met 5-1 van Houten won.

Poule B
Alliance heeft de topper tegen Craeyenhout met 3-0 gewonnen. Hierdoor is het verschil tussen de nummers 1 en 3 opgelopen naar 5 punten. Breda bezet de 2e plaats na de 4-2 op Fletiomare. De achterstand op Alliance is 2 punten.

Poule C
Zwolle heeft de leidende positie verstevigd na de 3-0 uitzege bij naaste achtervolger hdm. Hierdoor is het verschil tussen de nummers 1 en 2 al 5 punten. Amersfoort, dat op een 3e plaats staat en won bij Quick Stick (1-2), heeft al 11 punten achterstand op Zwolle.

Poule D
De nummers 1 en 2 gingen verrassend beide voor eigen publiek onderuit. Koploper Gooische verloor met 2-1 van Rood-Wit en Hurley verslikte zich in Forescate: 2-3. Forescate is door de zege Hurley tot op 1 punt genaderd. GHBS pakte het 2e punt van het seizoen door bij EHV in een spectaculaire wedstrijd 4-4 gelijk te spelen.


Wat vind jij? Praat mee...