Shoot-outs ook spectaculair slot bij finales schoolhockey

Shout-outs zorgden de laatste weken veelvuldig een spectaculair slot bij playoff-wedstrijden in Hoofdklasse en Overgangsklasse. Ook op jongere leeftijd staan shoot-outs garant voor veel spanning en spektakel. Bij de Nationale Schoolhockeycompetitie 2017 werden vrijdag liefst twee van de vier finales in het Wagener Stadion beslist vanaf de 23-meterlijn.

In het Amsterdamse Bos en bij HIC streden 64 schoolteams op zeventien velden in vier categorieën om de wisselbeker. De finalestrijd begon met Meisjes Jong. Het Dalton Voorburg nam het op tegen het Valuas College uit Venlo. Beide teams zijn al jaren vaste klant op de finaledag. Ditmaal ging de winst naar het Dalton uit Voorburg.

Blijdschap bij de Dalton Voorburg. Foto: Koen Suyk

Bij de Meisjes Oud finale streden het Scala College uit Alphen aan de Rijn en het Thorbecke Voortgezet Onderwijs uit Rotterdam tegen elkaar. Het ging lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk scoorde het Thorbecke en werd de trotse kampioen.

De finale Meisjes Oud is gewonnen door Thorbecke VO uit Rotterdam. Foto: Koen Suyk

Gymnasium Hilversum prolongeert titel bij Jongens Jong via shout-outs

De Jongens Jong speelden de gehele dag op HIC in Amstelveen, maar de finale werd afgewerkt in het Wagener Stadion. De eindstrijd ging tussen Gymnasium Hilversum en het Rijnlands Lyceum Wassenaar. Het werd een spannende wedstrijd waarbij het Rijnlands Lyceum via een mooie backhandslag op 1-0 kwam. Na rust scoorde Gymnasium Hilversum de gelijkmaker. Uiteindelijk eindigde het duel in 2-2. Shoot-outs moesten de beslissing brengen. Die werden beter genomen door Gymnasium Hilversum, dat de titel prolongeerde.

Gymnasium Hilversum wint de titel na shoot-outs. Foto: Koen Suyk

De laatste strijd bij de schoolhockeycompetitie ging tussen de Jongens Oud. Dat de winnaar uit Zuid-Holland zou komen, stond van tevoren al vast. Het Bonaventuracollege Burggravenlaan uit Leiden nam het op tegen het Rijnlands Lyceum Wassenaar. Beide teams scoorden niet in de reguliere speeltijd, waardoor ook hier shoot-outs de beslissing moest brengen. Het Bonaventuracollege werd kampioen en ging met de beker naar school.

Het Bonaventuracollege viert de winst na shoot-outs bij Jongens Oud. Foto: Koen Suyk

 


Wat vind jij? Praat mee...