Streethockey is booming!

Streethockey? Op voetbalveldjes en tenniscourts, onder bankjes door, op tafeltennistafels en over klimrekken? Jazeker, hockey gebeurt gewoon op straat, met de ‘natuurlijke’ hindernissen. En ook steeds meer. In Alkmaar, Klarenbeek en op Papendal werd het nieuwste hockeyfenomeen onder de aandacht gebracht.

Vette trucs en een potje

Op 14 oktober kwam in Klarenbeek tijdens de landelijke Sportbondendag de jeugd uit de wijk enthousiast op het hockeyveldje af. Die wilde ook wel wat vette trucs leren en een potje streethockey spelen. De kinderen speelden zonder scheidsrechter 3 tegen 3 in gemengde teams. Wat een plezier!

Studenten en streethockey

Op dezelfde dag gaf KNHB-docent Joyce van Santen in Alkmaar een streethockey-opleiding aan 16 studenten. Doel van de bijeenkomst was de studenten bekend te maken met streethockey, zodat ze in de nabije toekomst zelf streethockeyles kunnen geven. Dat gebeurt al door sportleiders die verbonden zijn aan Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds. Zij worden op hun beurt ondersteund door verenigingstrainers van nabijgelegen hockeyverenigingen.

Studiebeurs

Ook op de open dag van de Krajicek Foundation op Papendal was er aandacht voor streethockey. Boukje Smeets, docent van de KNHB, en Bloemendaler en Oranje-international Glenn Schuurman maakten sportleiders en ‘Krajicek Scholarshippers’ bekend met streethockey. Na afloop van de clinic kregen meer dan 100 Scholarshippers een studiebeurs in ruil voor 100 uur inzet voor kinderen op een Krajicek Playground in zijn eigen buurt. Een win-winsituatie dus!

NK Streethockey

Onlangs werd het NK Streethockey gehouden in Den Haag, zie het videoverslag van die dag. Bekijk ook de foto’s hieronder van de streefhockey-evenementen en sfeerbeelden van Robert Sanders.

Foto: Robert Sanders

Foto: Robert Sanders


Wat vind jij? Praat mee...