Strijd en lachende gezichten op pilot voor Landelijke A-jeugd

Vierentwintig jeugdteams mochten zondag eindelijk weer eens ruiken aan het competitiehockey. De Landelijke A-jeugd speelde een wedstrijddag op de velden van Amsterdam en Pinoké als pilot. Een geslaagd evenement. 

Een voor een druppelden de ploegen zondag binnen. De jongens van Huizen zelfs na een rit met een heuse spelersbus. Verdeeld over een ochtend- en middagprogramma werden er voor het eerst sinds oktober weer wedstrijden gespeeld tegen tegenstanders van andere clubs, in plaats van onderlinge partijen op de club. Eindelijk konden de landelijke jeugdteams zich weer meten met hun leeftijdsgenoten. De spelers genoten met volle teugen.

Even voelden ze zich topsporters. Net als de spelers uit de Hoofdklasse moesten alle spelers in het Amsterdamse Bos vooraf worden getest op het coronavirus. Alleen met een negatieve testuitslag – verwerkt in een QR-code op een speciale testapp – kwamen ze binnen. Dat gold ook voor de begeleiders en rij-ouders. Aan de poorten van Pinoké en Amsterdam kleurden alle schermen groen ten teken dat iedereen negatief was getest. Thuis zaten nog wel een paar ongelukkigen: zij hadden corona of waren net met iemand met corona in contact geweest en zaten quarantaine.

Huizen trok met spelersbus naar Amsterdam. Foto: Koen Suyk

‘Ik heb genoten vandaag’

Zij misten een ouderwetse hockeydag, waarbij strijd en lachende gezichten hand in hand gingen. De opzet van de dag was simpel: de A-jeugdteams werden onderverdeeld in poules van vier. Ieder team speelde twee duels. Na het eerste duel troffen de winnaars en de verliezers elkaar, waardoor er aan het einde van het programma in zekere zin gesproken kon worden van een top-4. Maar een echte eindstand deed er niet toe: vooral het plezier telde.

‘Ik heb genoten van vandaag’, sprak Noa Boterman enthousiast. Zij speelde met Kampong MA1 de ‘finale’ tegen de leeftijdsgenoten van Amsterdam. Boterman won met haar ploeg met 3-2. ‘Het was echt weer wennen. Ik heb twee heel vreemde seizoenen gehad in de A. Ik heb daarom vandaag extra proberen te genieten.’

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door hockey.nl (@hockeynl)

‘Vandaag voelde toch als afscheid van het jeugdhockey’

Die vreemde seizoenen blijven ook Den Bosch-aanvoerder Willem Damman bij. Ook hij won met zijn ploeg de finale, maar dan met 3-1 van Nijmegen. ‘Ik kan me met moeite de laatste competitiewedstrijd herinneren. MOP-uit, voorronde Landelijk. Het voelt al zo lang geleden.’

Damman keek uit naar deze dag. ‘Deze uitdaging heb ik echt gemist.’ De aanvoerder is net als Boterman bezig aan zijn laatste jaar in de jeugd. ‘Het doet pijn. Dit had het mooiste jaar uit de jeugd moeten zijn. Vandaag voelde toch als afscheid van het jeugdhockey.’

Of Boterman en Damman dit seizoen nog in actie gaan komen, is onduidelijk. De competities zijn ten einde, maar de hockeybond probeert bij versoepelingen te kijken of er regionaal wedstrijden kunnen worden gespeeld. Met de pilot van zondagmiddag misschien wel als testcase. Resultaat: geslaagd.

 

Foto’s galerij: Koen Suyk


3 Reacties

  1. kasparstevens

    Op mijn telefoon zijn vele foto's 'hoofdloos' ...

  2. magnus-querqus

    Leuk hoor, maar de rest van de jeugdteams dan die ook snakken naar een ‘echte’ wedstrijd?

  3. Boearco

    Regio teams met spelers van verschillende clubs gaan tegen elkaar spelen. Wat een reisbewegingen worden dat! De rest vd jeugd mag nog steeds niks. Hoe zit dit?


Wat vind jij? Praat mee...