Talentvolle C-jeugd in actie op interregionale paastoernooien

Op 2e paasdag zijn er een hele hoop talentvolle C-teams in actie gekomen op de interregionale toernooien C-Talentencup en de Interregional Challenge Cup (ICC). Op Rosmalen, AthenA, Schaerweijde en Groningen werden de duels uitgevochten. Met Pinksteren volgt de ontknoping van beide toernooien.

Op de C-Talentencup bij AthenA werd Alliance MC1 overtuigend 1e: alle 5 de wedstrijden werden gewonnen en dus haalden de meiden het maximale aantal van 15 punten binnen. HBS MC1 eindigde als 2e. Ede JC1 werd 1e bij de jongens met 11 punten. Zij werden op hun hielen gezeten door Alkmaar JC1 met 10 punten en AthenA JC1 met 9 punten.

Op de velden van hockeyclub Rosmalen werd Klein Zwitserland JC1 ongeslagen 1e, en veroverde Maastricht JC1 de 2e plaats. Bij de meiden streek Leonidas MC1 met de eer. Waalwijk MC1 was runner-up. De eindstanden van deze eerste ronde bepalen de indeling op de finaledag van de C-Talentencup met Pinksteren op 16 mei.

Alle districten

De C-Talenten Cup is in 2009 opgezet door de districten Noord-Nederland, Oost-Nederland en Midden-Nederland. Het idee was talentvolle C-teams de kans te geven zich te meten met topteams uit andere districten. Inmiddels doen alle districten mee.

Interregionale challenge

Tweede paasdag was ook de 1e speeldag van de ICC. Dit jaar is het de 20ste editie van deze interregionale challenge voor C-teams. Schaerweijde en Groningen (GHHC) waren dit jaar het strijdtoneel waar 16 meisjes- en 16 jongensteams de degens kruisten.

In Groningen ging Tilburg MC1 er met de winst vandoor en bij de jongens was Nijmegen JC1 het sterkst. In Zeist eindigde Maastricht MC1 op de koppositie en Den Bosch JC1 en Schaerweijde JC1 deelden de koppositie. De kaarten voor de kruisfinales met Pinksteren zullen met Hemelvaart pas worden geschud.

Inzameling voor Cuba

Het ICC heeft zich de afgelopen twee lustra ingezet voor landen waar hockey nog in de kinderschoenen staat. Na Botswana (2006) en Zambia (2011) is het nu de beurt aan Cuba. Het doel is om een zeecontainer met sportmateriaal te verzamelen die aan de lokale jeugd uitgereikt kan worden. De deelnemende clubs van het ICC worden daarom gevraagd op tweede pinksterdag (oude) hockeymaterialen mee te nemen naar HC Tilburg.


Wat vind jij? Praat mee...