Topjeugd strijdt dit weekend voor tickets NK Zaal

De reguliere zaalcompetitie voor de Topklasse jeugd zit er inmiddels op. Komend weekend worden de districtskampioenschappen gespeeld. Dan blijkt wie zich plaatsen voor het grote NK Zaal op 4 februari.

De A-, B- en C-jeugd strijden in de vijf districten om het kampioenschap en deelname aan het NK. Ook de D-jeugd komt in actie en kan zich plaatsen voor het apart georganiseerde officieuze NK voor de D-jeugd. In het district Midden-Nederland worden eerst op zaterdag de halve finales gespeeld en vervolgens de finales op zondag. De andere districten houden de halve finales en finales op één dag. Het programma is als volgt:

Datum Districtskampioenschap Locatie
21-01-17 Noord-Holland Junioren Sporthallen Zuid, Amsterdam. NH Programma DK 21-1-2017
21-01-17 Zuid-Holland Junioren Topsportcentrum, Rotterdam. ZH Programma DK
21-01-17 Midden-Nederland Junioren Olympos, Utrecht. MN Programma DK Junioren
21-01-17 Zuid-Nederland (A- en B-)Junioren Indoor Sport Centrum, Eindhoven. ZN Programma DK sl-excel-export
22-01-17 Noord-Oost Nederland Junioren Valkenhuizen, Arnhem. NO Programma DK
22-01-17 Midden-Nederland Junioren Olympos, Utrecht. MN Programma DK Junioren
22-01-17 Zuid-Nederland (C- en D-)Junioren Indoor Sport Centrum, Eindhoven. ZN Programma DK sl-excel-export

 

Van ieder district plaatst één team per categorie (de districtskampioen) zich voor het NK. Daarnaast mogen van de best presterende districten van afgelopen jaar ook de nummers 2 meedoen aan het NK. Bij de Meisjes A is die tweede plaats voor Midden-Nederland, wat ook geldt voor de Jongens A- en Meisjes C-categorie. Noord-Holland heeft in de Meisjes B een extra NK-plaats te vergeven en district Noord-Oost bij de Jongens B. De nummer 2 van de Jongens C in Noord-Holland plaatst zich ten slotte ook.


Wat vind jij? Praat mee...