Landelijke B-jeugd: Victoria JB1 op koers voor play-offs

Er viel zaterdag weinig af te dingen op de overwinning van Victoria JB1 in de stadsderby tegen Rotterdam JB1. De koploper in Poule 2 boekte op ‘vijandig’ terrein een 7-2 overwinning.

Toch was coach Eelko van Roon van Victoria niet helemaal tevreden. ‘In de rust heb ik tegen de jongens gezegd: ‘Het lijkt wel of we de handrem erop hebben. Dat we niet het tempo maken wat juist op dit veld heel goed kan.’

Prima uit de startblokken

Victoria was prima aan het duel begonnen. Tegenstander Rotterdam liet het initiatief aan de stadgenoot die daarmee wel raad wist. Na 6 minuten kreeg Daniël Mak een vrije schietkans in de cirkel, maar hij mikte net naast. 2 minuten later leek Victoria de score te openen via Mees Doorenbos, maar de arbiter annuleerde deze treffer.

Lang hoefde Victoria niet te treuren, want even later zette Olivier van Tongeren de 0-1 op het scorebord. Rotterdam kwam er in die fase eigenlijk niet aan te pas. Sporadisch wist de ploeg zich bij de cirkel van Victoria te melden.

Verrassende gelijkmaker

In een van die zeldzame tegenaanvallen maakte Rotterdam enigszins verrassend de gelijkmaker via Sjoerd Zeeman. Victoria leek hiervan te schrikken en het duurde even voordat de ploeg zich herpakte.

‘Dit is precies het handrem-verhaal’, verklaart Van Roon. ‘Dan merk je dat ze moeten schakelen naar een plan bij tegenslag en dat duurt even een periode. Een goal tegen wekt al reacties bij ons op. We zijn er heel erg mee bezig om te zorgen dat dát niet meer gebeurt. We zijn er nog niet, maar het gaat steeds beter.’

Het verschil gemaakt

Victoria herpakte zich en vlak voor rust scoorde Adriaan Voute 1-2, waarna Olivier van Tongeren uit een strafcorner de ruststand op 1-3 bepaalde. In de tweede helft liep Victoria uit naar 7-1 en incasseerde het in het slot nog een tweede tegentreffer.

‘Na de rust hebben we een fase heel netjes gespeeld en goede goals gemaakt. Die eindfase is rommelig, maar dat komt omdat wij een beetje doorwisselen, maar dat vind ik niet zo erg, al baal ik wel van die 2e tegengoal’, aldus Van Roon.

Richting play-offs

Door de overwinning is Victoria al 8 wedstrijden ongeslagen. De ploeg ligt prima op koers voor plaatsing voor de play-offs. Met nog 3 wedstrijden op het programma heeft Victoria een voorsprong van 4 punten op SCHC en Oranje Zwart.

‘Flow benoemen is flow kwijtraken, dus ik benoem dat nooit op die manier. We zitten er goed in en als we winnen van Deventer zijn we er.’