Jolijn Pouw en Elle Raven Nederlands kampioen skills 2020

Jolijn Pouw en Elle Raven zijn de nieuwe Nederlandse kampioenen Skills 2020. Jolijn zegevierde als jongste deelnemer (10 jaar) na een enerverend toernooi in De Tramkade in Den Bosch in de categorie tot en met 12 jaar. In de categorie van 13-18 was Elle de beste.

De finales van het NK Skills waren dit jaar een meiden-aangelegenheid. In geen van de uiteindelijke finales zat een jongen. In de categorie tot en met twaalf jaar was Jurre Damen op voorhand een van de favorieten, maar hij werd vroegtijdig uitgeschakeld door Sophie Dirks, die diverse fraaie tricks liet zien.

In de finale moest Sophie het echter afleggen tegen Jolijn, die met name indruk maakte door met de bal in haar nek een radslag uit te voeren. De jury, bestaande uit Leen Timmers van Team Streethockey, international Floris Wortelboer en Jonas Peters de winnaar van vorig jaar, was na afloop van de finale lovend.

Jolijn met de bal in haar nek. Foto: Willem Vernes

Wortelboer bekende dat hij de tricks van de meiden ‘nooit zou kunnen uitvoeren’. Bij de prijsuitreiking vroeg hij Jolijn nogmaals de truc met de bal in de nek uit te voeren. Dat deed ze, waarna ze uit handen van Wortelboer de beker in ontvangst mocht nemen.

Spannende finale

In de categorie van 13-18 jaar was de finale bijzonder spannend. De finalisten Elle Raven en Nikky Stassar dreven elkaar tot het uiterste. In de kwart en halve finale waren pogingen van Elle met een zeer bijzondere stick flip nog gestrand in schoonheid, maar op het moment suprême in de finale lukte de truc tot drie keer toe. Tot bewondering van jurylid Leen Timmer, een van ’s werelds beste skillers: ‘Dit was echt heel goed. Ik ben onder de indruk. Ik denk dat ik ook weer even moet gaan oefenen.’ Het leverde Elle de Nederlandse titel op. Ook zij kreeg de bijbehorende beker van Wortelboer.

Elle Raven met Floris Wortelboer. Foto: Willem Vernes

Terugkijken

Kijk hieronder alle finales terug die we live hebben uitgezonden.

 

 


3 Reacties

  1. kasparstevens

    Is een samenvatting met high-lights een idee @redactie

  2. rancoburgzorg

    Hulde voor deze reportage!!

  3. wijbe

    Jeej!! Van harte allebei mooie skills! Leuk om het terug te kunnen zien😊


Wat vind jij? Praat mee...