Foto’s: de comeback van de jeugd op de hockeyvelden

Voor veel hockeyjeugd betekende woensdag 29 april een bevrijding. Eindelijk mocht er voorzichtig weer gehockeyd worden, na een gedwongen stop vanwege het coronavirus. Onze fotograaf Koen Suyk was bij AMHC Westerpark in Amsterdam, waar woensdag de jongste jeugd met elkaar trainde. Ook de clubs zelf kwamen met mooie kiekjes van de eerste voorzichtige stapjes op het kunstgras.

Eerlijk is eerlijk: voor de een was het ook wel weer wennen om te gaan hockeyen. Er stonden opeens rare borden die de kinderen op hun club nog niet hadden gezien, en er was een looproute aangegeven om naar het veld te komen. Ook stond er bij AMHC Westerpark een corona-coΓΆrdinator om te checken of alles wel volgens de procedures verliep. Maar toen de jeugd eenmaal aan het hockeyen was, ging dat als vanouds.

(Foto’s zijn van Koen Suyk. Klik op de afbeelding voor een vergroting)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Social shuffle

Er waren woensdag meer clubs die de trainingen voor de jongste jeugd en de D-jeugd weer opstartten. Hieronder vind je een selectie van trainingsbeelden van die verschillende clubs op hun Instagram-kanaal plaatsten.


Wat vind jij? Praat mee...