2 keer winst, 1 keer verlies Jong Oranje Dames

Tijdens het 4-landentoernooi (U21) in Bad Kreuznach heeft Jong Oranje Dames gewonnen van België (5-0) en Engeland (6-0), en nipt verloren van Duitsland (1-0). Het gastland is daarmee winnaar geworden van dit internationale Pinkstertoernooi.

Het team van bondscoach Rick Mathijssen, dat aantrad zonder speelsters van Den Bosch en SCHC in verband met de EHCCC, leverde overtuigende prestaties in Duitsland. Tegen België op zaterdag liep de teller op tot 5, dankzij doelpunten van Marijn Veen, Yentl Leemans, Tess van Ramshorst, Imme van der Hoek en Michelle Fillet (sc).

Onterechte goal?

Het 1-0 verlies tegen Duitsland – in een mooi duel, vol strijd – kwam op pinksterzondag tot stand dankzij een dubieus doelpunt. De strafcorner van de Duitse vrouwen was boven de plank, volgens manager van het team Fleur van de Kieft, maar werd desondanks goedgekeurd.

Op pinkstermaandag werd de nare smaak van het verlies weggespoeld met een overtuigende zege op de Engelse dames. Michelle Fillet was met 3 doelpunten (1 sc) flink op dreef. De andere goals kwamen op naam van Marijn Veen, Fleur Broers en Tess van Ramshorst.

Op donderdag 19 mei om 15.30 uur en vrijdag 20 mei om 11.00 uur spelen de Jong Oranje Dames tegen China (U21) in het Wagener Stadion.

Lees ook


Wat vind jij? Praat mee...