Alyson Annan: ‘Leren verliezen is ook een kunst’

Bondscoach Alyson Annan over de wedstrijd tegen Duitsland, die eindigde in 1-1: “Ik vond ons heel sterk samenspelen. In balbezit waren we veel beter dan in voorgaande wedstrijden. En in de manier waarop wij als collectief in niet-balbezit staan, hebben we enorm veel stappen gemaakt. Daarvoor zijn we hier.

Duitsland

Wat ik van Duitsland vond? Heel eerlijk gezegd heb ik niet op hun gelet, want ik was bezig met ons eigen spel. Ze hebben geluk vandaag. Alle statistieken vallen onze kant op. Aan het aantal kansen lag het in ieder geval niet. Ik vond het hele goede fysieke duels en wij worden daar beter in.

Verliezen?

Het is niet erg als wij een toernooi verliezen. Dat klinkt heel raar, maar heel veel van deze dames hebben hun hele jeugd geen toernooi verloren. Dat zegt heel veel over de opleiding in Nederland en over hoe wij hockey als bond benaderen.

Twee keer China

Maar het leren verliezen is ook een kunst. Natuurlijk, het liefst win ik beide duels van China (poulewedstrijd en finale, red), maar daar zijn we hier niet voor. We zijn hier om te leren en te ontwikkelen. China is met ons het beste team hier. Dus dat wij nu twee keer tegen hun mogen spelen is fantastisch.”


Wat vind jij? Praat mee...