Argentinië eerste finalist WK U21, na 4-2 winst op Australië

De eerste finalist op het WK U21 in Chili is bekend: Argentinië won in de halve finale met 4-2 van Australië. Die ploeg kwam van een 3-0 achterstand terug tot 3-2, maar de keeperswissel voor een veldspeler aan het slot van de wedstrijd leverde alleen een tegengoal op van Argentinië. De Jong Oranje Dames spelen om zo meteen om 24.00u Nederlandse tijd de andere halve finale, tegen Spanje. Livestream is hier te zien

Argentinië beschikt op het junior WK over een ijzersterk team. Stuk voor stuk zijn de dames afgetraind, snel en technisch. In de eerste helft werden bijna alle duels op het veld gewonnen door de Argentijnen. Maar de hoeveelheid uitgespeelde kansen was mager. Wellicht komt het door de voorliefde van de Argentijnse dames om op snelheid acties te maken. Dat kunnen ze als de beste, maar het is vertragender dan snel passen. Het zorgde ervoor dat de schade voor rust beperkt bleef voor Australië. Alleen Maria Granatto was trefzeker uit een strafcorner, waardoor de ruststand 1-0 voor Argentinië was.

Australië komt terug

In de tweede helft konden de Argentijnse dames meer afdwingen. Australië had eerst wat kansen op de gelijkmaker, maar die viel niet. Lucia Sanguinetti en Milagros Fernandes vonden echter wel het goal voor Argentinië, dat daardoor tot tien minuten voor tijd nog op een comfortabele 3-0 voorsprong stond.  Australië kwam echter sterk terug. Greta Hayes scoorde de 3-1 en nog geen drie minuten later lag ook de 3-2, uit een strafcorner, in de goal. De spanning in de wedstrijd was volledig terug en Australië wisselde in de slotminuten de keepster voor een veldspeelster. Dat had echter het omgekeerde effect: Julietta Jankunas prikte een paar seconden voor tijd de 4-2 voor Argentinië binnen, waardoor het feest losbarstte bij de Argentijnse dames.

Als  Oranje straks van Spanje wint,  is de finale tegen Argentinië een herhaling van het vorige WK. Verliezen de Oranje Dames, dan wordt het een strijd om de derde plaats met Australië.