Australië verovert na shoot-outs brons op WK U21 in Chili

Australië heeft beslag gelegd op de bronzen medaille op de Hockey Junior World Cup in Chili. De Aussies speelden in de reguliere tijd met 1-1 gelijk tegen Spanje, maar hadden in de wedstrijd al het beste van het spel. Ze wonnen uiteindelijk na shoot-outs.

Spanje kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een rake strafcorner van Florencia Amundson. Voor rust wist Australië de stand echter weer gelijk te trekken. In de 28e minuut scoorde Laura Gray de 1-1, wat tevens de ruststand was.

In de tweede helft maakte Australië meer aanspraak op de winst. De ploeg was vrijwel continue in de aanval, en zette net als Spanje gevaarlijk hoge druk. Tot veel uitgespeelde kansen kwam het echter niet. In de shoot-outs die volgden na de reguliere speeltijd maakte Australië het alsnog af: die wonnen ze met 3-1.

Nederland speelt om 22.30 Nederlandse tijd de finale tegen Argentinië. De livestream is hier te vinden.