Brouwer: ‘Brons gaan we zeker vieren, daarna genieten van vakantie’

De dames van Jong Oranje hebben op het EK U21 in Gent de bronzen medaille veroverd. Het team van bondscoach Dave Smolenaars kwam tegen Engeland terug van een vroege 1-0 achterstand en won met 1-2. Na de 1-1 van Luna Fokke was Mette Winter het eindstation van misschien wel de mooiste goal van dit toernooi.

Oranje had ongeveer 24 uur de tijd om de nederlaag in de halve finale tegen Duitsland te verwerken. Volgens Amber Brouwer had de ene speelster daar meer moeite mee dan de andere. ‘Het is vrij lastig om die knop om te zetten’, schetst de tegen Engeland sterk spelende verdedigster.

‘We begonnen het toernooi met het idee om goud te winnen. Uiteindelijk denk ik dat we als team met brons een goede plak hebben binnengehaald.’

Daar was keepster Sofie ter Kuile het mee eens. ‘We moesten er hard voor werken en ik denk ook dat we ons goed hebben herpakt’, vertelt Ter Kuile.

‘Na de verloren halve finale hebben we met elkaar gesproken over wat er niet goed ging, maar vooral ook over wat er wél goed ging. Die positieve aspecten brengen ons verder. Tegen Engeland speelden we niet het ’tiki-taka-hockey’ zoals we dat tegen Duitsland hadden gedaan. Maar uiteindelijk hebben we de wedstrijd wel over de streep getrokken, dus daar ben ik heel blij mee.’


Wat vind jij? Praat mee...