Dames Jong Oranje wint het Volvo Tournament U21

De dames van Jong Oranje hebben zondagmiddag het Volvo Tournament U21 gewonnen. Aangemoedigd door enkele honderden supporters werd China op het hoofdveld van Push in Breda met 5-1 verslagen.

Wie de eerste vijf minuten van de wedstrijd had gezien, kon niet vermoeden dat de uitslag zo groot in het voordeel van Oranje zou uitvallen. China begon sterk aan het duel en kwam door een hard ingeslagen strafcorner al binnen vijf minuten op 0-1. Vanaf dat moment namen de meiden van bondscoach Alyson Annan het heft in handen. De rug werd gerecht en Laurien Leurink maakte de gelijkmaker. In de dying seconds van de eerste helft tikte Charlotte Adegeest Jong Oranje met een voorsprong richting de kleedkamers, 2-1.

Na de thee bleef Oranje de dominante partij. De 3-1 viel al in de eerste twee minuten en kwam van de stick van Tess van Ramshorst. Het publiek aan de zijkant voelde dat de toernooizege er aan zat te komen, maar de fysiek sterke Chinezen bleven strijden. En dan kan er in dertig minuten speeltijd nog van alles gebeuren. Jong Oranje verslapte wat en speelde een tien minuten slordig.

Toch viel het duel halverwege de tweede helft definitief in het slot dankzij Lauren Stam. De aanvoerster luisterde haar laatste wedstrijd voor Jong Oranje op met een strak ingeslagen strafcorner. Kiki van Wijk verzorgde het toetje voor Oranje. Zij sloeg knap de eindstand op het scorebord,  de scheidsrechter blies het laatste fluitsignaal en de Jong Oranje Dames werden gekroond tot de verdiende winnaar van het Volvo Invitational Tournament U21.

Bekijk hierboven de samenvatting, gemaakt door Peter Veenendaal.