EK Jong Oranje volgend jaar op nieuw complex Belgische Waver

De teams van Jong Oranje (tegenwoordig aangeduid als U21) strijden volgend jaar om het Europees Kampioenschap in het Belgische Waver. Het toernooi vindt van 24 tot 30 juli 2022 plaats op een nieuw complex onder de rook van Brussel, dat dan plaats kan bieden aan vierduizend toeschouwers.

In België gaan de Oranje U21 Heren en Onder U21 Dames op jacht naar eerherstel na de teleurstellende resultaten op het laatste EK in 2019 in het Spaanse Valencia. Beide teams kwamen weliswaar met een medaille thuis (zilver voor de dames en brons voor de heren), maar kwamen in Spanje voor goud.

De titel wordt bij de mannen verdedigd door Duitsland. De andere deelnemende landen zijn Nederland, gastland België, verliezend finalist Engeland, Frankrijk, Rusland en Schotland. De Oranje U21 Heren staan onder leiding van coach Michiel van der Struijk.

Jong Oranje Heren juicht na een treffer in de strijd om brons tijdens het vorige EK in Valencia. Foto: David Aliaga

Bij de dames is Spanje de Europees kampioen. Behalve Nederland en België zijn Engeland, Duitsland, Rusland, Schotland en Wales de overige deelnemende landen. Erik van Driel is coach van Oranje U21 Dames.

Verheugd

In België is verheugd gereageerd op de komst van het EK U21. Serge Pilet, CEO van Hockey Belgium: ‘Wij werken hard aan de ontwikkeling van sterke nationale jeugdteams, die in staat moeten zijn om de huidige Red Lions en Red Panthers op te volgen. Het spelen van een EK in eigen land en voor eigen fans zal onvermijdelijk een enorme ‘boost’ geven aan onze U21-teams. Bovendien wordt dit EK het allereerste evenement dat we in ons gloednieuwe regionale stadion in Waver zullen organiseren. Wij gaan ons uiterste best doen om onze reputatie op het gebied van het organiseren van grootschalige evenementen van topniveau alle eer aan te doen.’


Wat vind jij? Praat mee...