EK-zilver doet aanvoerder Ilse Kappelle ‘ontzettend veel pijn’

Als de finale tussen de Jong Oranje Dames en Spanje dertig seconde korter had geduurd, was het feest geweest in het Oranje-kamp. De feestvreugde maakte plaats voor tranen. Tranen ook bij aanvoerder Ilse Kappelle. ‘Dit EK-zilver doet ontzettend veel pijn’, vertelt zij direct na afloop voor camera.

‘Het hele toernooi kan me op dit moment gestolen worden’, vervolgt de aanvoerder. Ook Danique van der Veerdonk is logischerwijs teleurgesteld. De doelpuntenmaker van Oranje had zomaar de ‘Woman of the Match’ kunnen worden, na haar eerste en meteen ook rake sleeppush dit toernooi.‘We hadden ze kunnen pakken, maar het viel de andere kant op’, concludeert Van der Veerdonk.

Bekijk hierboven de complete video! 


4 Reacties

 1. phil-chapel

  Weerzo’n nutteloos want véél te vroeg interview zowel bij jong Oranje D als jong Oranje H net zoals met Hetzberger onmiddellijk na de uitschakeling tegen België. “Dit Zilver doet ontzettend veel pijn”, “ We hadden ze kunnen pakken maar...”. Wat een misplaatste pretentie en ijdelheid. In sport moet er nu eenmaal een winnaar zijn en in dit geval is het de tegenstander. En op voorwaarde dat er niet vals werd gespeeld, is het dan wellicht volkomen terecht. Punt. Stop met dat hautaine gezeur, zoek het in eigen rangen en waardeer sportief de overwinning van de ander. Next time better.

  1. phil-chapel

   Én: Proficiat Nederland want een plak is zowieso erg knap! Interviews bieden pas een toegevoegde waarde wanneer de eerste frustraties en emoties zijn weggeëbd of gemanaged.

 2. robvisser

  Ik weet niet of je de wedstrijd hebt gezien, maar het is helemaal geen 'misplaatste pretentie en ijdelheid'. De Oranje dames hadden nooit mogen verliezen want ze waren echt veel beter dan Spanje. Het is vooral heel onnodig dat ze verloren en het is dan goed om direct na de wedstrijd de meningen te horen, want die zijn het meest authentiek. En de Belgen verdienen overigens ook een pluim voor de vierde plek. Het was het maximaal haalbare voor hen.

  1. phil-chapel

   Rob, ja ik heb de wedstrijd gezien. Het is doodnormaal om na verlies te balen wanneer er volgens het algemene spelbeeld gewonnen had moeten worden. Dat weet iedereen maar een -goed- interview is er om aan een publiek zinvolle inside-toegevoegde waarde te brengen. Van natuurlijke onmiddellijke frustratie wordt niemand wijzer en in de eerste plaats de spe(e)l(st)er. Laat er 24 uur overheen gaan en dan wordt het interview interessant/leerrijk. Nu niet. Maar daar denken vaak goedkope verslaggevers niet aan. En dat de Panthers 4e zijn geworden is een voor hen ongeziene prestatie en meer zat er zeker niet in, de kloof met landen als Nederland, Australië if Argentinië blijft enorm.


Wat vind jij? Praat mee...