Erik van Driel nieuwe bondscoach Jong Oranje Dames

De KNHB heeft Erik van Driel aangesteld als bondscoach van Jong Oranje Dames. Hij volgt Rick Mathijssen op die onlangs bondscoach werd van Nederlands Jongens A. Daarnaast is Van Driel ook coach van hdm Heren 1.

Van Driel werd vorig jaar bondscoach van Nederlands Meisjes A. Met dit team werd hij in 2018 direct Europees kampioen in Santander (Spanje). Hij was eerder ook actief als assistent-bondscoach van Jong Oranje Dames. Als coach heeft Van Driel bovendien jarenlange ervaring bij diverse verenigingen.

EK 2019

Jong Oranje Dames bereidt zich voor op de Europese Kampioenschappen in 2019 (van 13 tot en met 21 juli in Valencia, Spanje).


2 Reacties

  1. Hockeyfeest

    Eindelijk duidelijkheid. Nadeel van dat meeschuiven van de coach met een leeftijdscategorie vind ik dat er ook weinig nieuwe input komt. Met andere woorden: Dezelfde meiden hockeyen weer met dezelfde coach. Het is al zo'n ons kent ons sport.

  2. goud

    Helemaal eens, niet het best voor de opleiding maar dit nieuws heeft ook goede kanten; KNHB zet terecht het beleid door dat nationale jeugdcoaches geen team coachen van hetzelfde geslacht in de hoofdklasse. Daarnaast ook gewoon een goede keus!


Wat vind jij? Praat mee...