Jong Oranje Dames-selectie EK U21 Valencia

Rick Mathijssen, bondscoach van Jong Oranje Dames, heeft de namen bekend gemaakt van de speelsters waarmee hij deelneemt aan de Europese Kampioenschappen voor teams onder 21 jaar. Dit toernooi vindt plaats van 28 augustus tot en met 3 september in Valencia, Spanje. Hier staat het speelschema van JOD.

De selectie bestaat uit de volgende zestien speelsters en twee keepsters:

Naam Club
Karlijn Adank (k) Hurley
Fay van der Elst hdm
Elin van Erk Laren
Kyra Fortuin Oranje-Rood
Imme van der Hoek Den Bosch
Yibbi Jansen Oranje-Rood
Roos Knijff (k) SCHC
Sanne Koolen Den Bosch
Renée van Laarhoven Kampong
Freeke Moes Oranje-Rood
Fiona Morgenstern Oranje-Rood
Lisa Post Oranje-Rood
Maud Renders Oranje-Rood
Famke Richardson SCHC
Marijn Veen Kampong
Hester van der Veld hdm
Lisa Visser Hurley
Ginella Zerbo SCHC

Speelsters Yentl Leemans (Hurley), Nina van der Marel (hdm) en Julia Verschoor (hdm) en keepster Anke van Goudoever (HGC) zijn aangewezen als reserves.

Begeleidingsstaf

Rick Mathijssen bondscoach
Erik van Driel ass. bondscoach
Fleur Reinigert-van de Kieft manager
Geertje Verhees fysiotherapeut
Doris van der Laan inspanningsfysioloog

Veen, Van der Veld en Zerbo

In Valencia zal Marijn Veen de aanvoerdersband dragen. Samen met Hester van der Veld en Ginella Zerbo vormt zij de leiderschapsgroep. ‘Dit trio is gekozen omdat de verantwoordelijkheid van het leiderschap voor deze spelers een mooie uitdaging is. Het is een leerzame taak’, vertelt Mathijssen. Zijn team koos zelf voor Veen als aanvoerder. ‘We hebben iedereen namen laten opschrijven en daar kwam Marijn uit. Het voordeel van drie leiders is dat die verschillende competenties hebben, maar tijdens het EK draagt Marijn de band. Dat is voor een toernooi het mooist.’

 


1 Reactie

  1. tijger

    Waarom wordt er tegenwoordig over leidersgroepen oid gesproken? Is dit een generatie dingetje? Meer personen willen meer verantwoordelijkheid, maar tegelijkertijd niet alle verantwoordelijkheid dragen? Of..... is er gewoonweg niet 1 leider? Of nieuwe tacktiek/dynamiek bij de bond?


Wat vind jij? Praat mee...