Jong Oranje Dames te lief voor Duitsland

Hoewel de finale al bereikt was, waren de dames van Jong Oranje erop gebrand te winnen van de Duitsers. Dat lukte niet, ondanks het ruime overwicht in de tweede helft: 1-1.

Nederland begon stroef aan de wedstrijd. Duitsland kwam al gauw op voorsprong. Ze leken zelfs de score te verdubbelen, maar om onduidelijke reden werd een doelpunt afgekeurd. Pas in de tweede helft kwam het niveauverschil tussen de buurlanden naar boven. Nederland zette goed druk, veroverde de ballen snel en haalde veel strafcorners. Maar nog zonder resultaat.

De gelijkmaker viel uiteindelijk toch, toen tien minuten voor tijd de bal na een steal razendsnel door het centrum diep werd gespeeld en breed gelegd op kop cirkel. Daar kwam Lisanne de Lange precies op tijd om de bal met een droge knal in de hoek te plaatsen.

Nu wacht een tweeluik met China, dat bovenaan in de poule is geëindigd. Morgen is eerst het onderlinge pouleduel. Zondag staan de twee tegenover elkaar in de finale.