JOD verpulvert Groot-Britannië, JOH verliest

Na een rustdag mochten Jong Oranje Dames en Heren aantreden tegen de jeugdteams van Groot-Britannië. De dames lieten weinig heel van het Britse jeugdteam: 7-2. De mannen verloren met 3-2 van de heren van ’team GB’.

Jong Oranje Dames – Groot-Britannië 7-2

In het eerste kwart haalde Jong Oranje Dames drie maal doeltreffend uit: twee keer was Yibbi Jansen de doelpuntenmaker, terwijl Ginella Zerbo tussendoor alweer haar vierde doelpunt van het zeslandentoernooi maakte. Daarna viel het even stil voor beide doelen, totdat Groot-Britannië vlak voor de rust plots de aansluitingstreffer aantekende. Het verschil werd zelfs nog één doelpunt, toen de Britten vlak voor het einde van het derde kwart de 2-3 maakten. In de minuten erna stelde het team van bondscoach Rick Mathijssen echter weer orde op zaken. Eerst scoorde Zerbo haar vijfde doelpunt in drie wedstrijden, waarna Joosje Burg de wedstrijd in het slot gooide. In de laatste minuten deden Michelle Fillet en Pien Dicke nog een duit in het zakje voor een grote uitslag voor de Jong Oranje Dames: 7-2

‘3 Yibbi Jansen
‘9 Ginella Zerbo
’11 Yibbi Jansen
27’ Doelpuntenmaker onbekend

Jong Oranje Heren – Groot-Britannië 2-3

Jong Oranje Heren had eveneens genoeg moeite met de Britse nationale ploeg en verloor uiteindelijk met 2-3 in Antwerpen. Na tien minuten kwam de ploeg van Alexander Cox nog met 1-0 voor na een doelpunt van Pinoké-speler Marlon Landbrug. Die voorsprong hield Oranje tot de rust vol, maar na de rust zette Groot-Britannië flink aan, met drie doelpunten als gevolg: 1-3. Daarna moest Nederland in de achtervolging, waarbij Jip Janssen nog in datzelfde kwart de aansluitingstreffer scoorde uit een strafcorner. Een slotoffensief in het laatste kwart leverde geen doelpunt meer op, waardoor Groot-Britannië won. Voor de Britten is het de derde overwinning uit drie wedstrijden. Voor de Nederlandse mannen is dit de eerste nederlaag van het toernooi.

’10 Marlon Landbrug 1-0
’43 Jip Janssen (sc) 2-3