Jong Oranje: dubbele overwinning op Ierland

Na de simpele overwinning van de Jong Oranje Dames tegen Canada (6-0) won de ploeg van Rick Mathijssen ook van Ierland (0-5). De spelers van Jong Oranje Heren kregen gisteren onverwachts vrij en wonnen uiteindelijk hun eerste duel met 1-3 van eveneens Ierland.

Ierland – Nederland (dames) 0-5

De eerste twee wedstrijden van Jong Oranje Dames leverden de volle zes punten op, nadat zij ook wonnen van Ierland. Het eerste kwart leverde nog geen doelpunten op, maar Yibbi Jansen zorgde uiteindelijk voor de doorbraak. Net voor de rust verdubbelde Pien Dicke zelfs de score voor Nederland. Ginella Zerbo, die in het eerste duel tegen Canada al twee keer scoorde, was ook dit maar trefzeker voor Oranje. In het laatste kwart zorgden Freeke Moes en Ilse Kappelle voor een 0-5 eindstand.

’20 Yibbi Jansen 0-1
’29 Pien Dicke 0-2
’39 Ginella Zerbo 0-3
’46 Freeke Moes 0-4
’52 Ilse Kappelle 0-5

Ierland – Nederland (heren) 1-3

Jong Oranje Heren begon het toernooi met een overwinning op Ierland. Pinoke-speler Marlon Landbrug opende de score voor Nederland, waarna de Ieren voor de rust nog gelijk wisten te maken. Daarna was het Jip Janssen die de ban brak voor Jong Oranje, met een rake strafcorner. Het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Yannick van der Drift.

Marlon Landbrug 0-1
Doelpuntenmaker onbekend 1-1
Jip Janssen (sc) 1-2
Yannick van der Drift 1-3