Luna Fokke na mislopen finale: ‘Balen mag, tot op zekere hoogte’

De dames van Jong Oranje zijn in de halve finale verslagen door Duitsland. Na 1-1 in de reguliere speeltijd moesten shoot-outs voor een beslissing zorgen. Jong Oranje kwam in die serie nog op een 1-2 voorsprong, maar verloor de shoot-outs uiteindelijk met 3-2. 

Aanvoerder Luna Fokke baalde na afloop vanzelfsprekend. Het is haar laatste toernooi in Jong Oranje. ‘We mogen ook balen, want er had voor mijn gevoel meer ingezeten. Het is jammer dat we aan het begin aan het slapen waren’, doelt Fokke op de Duitse openingstreffer na 52 seconden. ‘Maar daarna hebben we het heel goed opgepakt. Daar moeten we vooral naar kijken in de voorbereiding op de wedstrijd om brons.’

Aan Elzemiek Zandee lag het vrijdagochtend in ieder geval niet. De verdedigster stond werkelijk overal op het veld om de Duitse aanvalsters af te stoppen. De jeugdinternational van SCHC kijkt, ondanks de teleurstelling van het mislopen van de finale, terug op een uitstekende wedstrijd. ‘Ik heb inderdaad wel stappen gemaakt’, reageert Zandee. ‘Ik voel me een stuk zelfverzekerder in het veld.’ Bekijk hier haar volledige reactie na afloop.


Wat vind jij? Praat mee...