Naast Oranje ook Spanje, Argentinië en Australië in halve finale

De Jong Oranje Dames speelden gisteren de eerste kwartfinale, en wonnen met 5-0 overtuigend van Duitsland. In de halve finale treft Nederland Spanje, dat met 5-3 van Engeland won. Argentinië (2-0 winst op Verenigde Staten) en Australië (7-2 winst op België) zijn de andere twee halve finalisten.

Engeland gaf in de eerste helft nog goed partij tegen Spanje (ruststand 2-1), maar moest in de tweede helft haar meerdere erkennen in de Spaanse dames. Spanje was technischer en sneller. Het verdedigend spelende Engeland kon daar niet genoeg tegenover zetten. In de tweede helft werd het zelfs 5-1 voor Spanje, maar de Engelse dames konden nog knap terugkomen tot 5-3. Meer zat er echter niet in, waardoor Spanje in de halve finale staat.

Argentinië

Argentinië kreeg de Verenigde Staten al in de eerste helft flink onder druk, maar kwam maar één keer tot scoren. Daar kwam de VS goed mee weg. Ook in de tweede helft werd er maar één keer gescoord door de Argentijnse dames. De 2-0 reflecteert echter nauwelijks de verhoudingen tussen de ploegen op het veld: Argentinië was duidelijk technischer, sneller en veel meer in balbezit, maar kwam moeilijk tot scoren. De 2-0 winst betekent echter wel dat Argentinië door is naar de halve finale, ten koste van de ploeg van Janneke Schopman.

Australië

Voor rust bleken Australië en België aan elkaar gewaagd. Beide ploegen kwamen twee keer tot scoren, dus mochten beide hopen op een goede afloop. Die kwam er niet voor België, maar voor de Australische dames. Halverwege de tweede helft lag de 3-2 erin. De rest van de tijd breidde Australië die voorsprong geleidelijk uit. Een slotoffensief van de Belgen leverde weliswaar een aantal strafcorners op, maar die troffen geen doel. Aan de andere kant was het tot twee keer toe uit de counter wel raak, waarvan de laatste de mooiste was. Ambrosia Malone legde de bal met een lob vanaf kop cirkel over de aanstormende Amerikaanse keepster heen. Ze bepaalde zo de eindstand op 7-2.

Halve finale

Nederland treft vrijdag om 24.00u Nederlandse tijd Spanje in de halve finale. In de andere halve finale, vrijdag om 21.45u Nederlandse tijd, nemen Australië en Argentinië het tegen elkaar op. De livestreams van beide halve finales zijn hier te zien. 


Wat vind jij? Praat mee...