Nederlandse Lisa Scheerlinck gaat voor België spelen

De 22-jarige Lisa Scheerlinck verruilt de Nederlandse jeugdelftallen voor het Belgische nationale elftal. Dat kan, omdat de speelster van Oranje-Rood beschikt over een dubbel paspoort. Scheerlinck doorliep alle Oranje-elftallen tot en met Jong Oranje Dames.

Zelf zegt ze met veel trots terug te kijken op haar tijd bij Oranje, maar ook dat het tijd is voor wat nieuws. Door het dubbele paspoort was die keuze snel gemaakt en komt Lisa binnenkort uit voor de Belgian Red Panhers. ‘Ik ben eigenlijk een geluksvogel dat ik 2 opties heb’, zegt ze. ‘Met België wil ik naar de top. Daarbij hoop ik dat ik met de ervaring die ik in Nederland heb opgedaan wat kan bijdragen. Bovendien is het voor mij een mooie kans om internationaal tophockey te spelen. Niet alleen de toernooien zelf, maar ook de weg er naartoe vind ik mooi. Samen naar 1 gezamenlijk doel toe werken schept een band.’

WK 2018

De technische staf van de Red Panthers laat weten in hun nopjes met de keuze van de aanvallend ingestelde speelster. Het is de bedoeling om haar in de groep op te nemen op weg naar kwalificatie voor het WK van 2018. Plaatsing daarvoor moet worden afgedwongen op de FIH World League, die in juni 2017 in het Belgische St. Lambrechts Woluwe zal worden georganiseerd.

De Belgische hockeybond sluit zich aan bij de blijdschap van de technische staf en voegt daar nog aan toe dat speelsters en spelers die in de zelfde situatie zitten van harte welkom zijn in België. Zij moedigen hen aan om de overstap te maken.

Groei doormaken

Scheerlinck steekt niet onder stoelen of banken zelf ook blij te zijn met de keuze die ze heeft gemaakt: ‘Ik denk dat dameshockey in België nog een groei kan doormaken. Ik ben dan ook vereerd dat ik samen met de andere speelsters uit volle borst het Belgisch volkslied mag meezingen.’


1 Reactie

  1. heinvanolst

    Ik denk dat ze voor België kiest omdat ze dan meer speelminuten kan maken want het NL elftal is heel erg sterk.


Wat vind jij? Praat mee...