Round-up WK-21 dag 2: Ook Duitsland in de dubbele cijfers

Op de tweede dag van het WK onder 21 jaar in Potchefstroom, verpletterde Nederland tegenstander Canada met maar liefst 11-0. Maar ook Duitsland haalde de dubbele cijfers. Daarnaast pakte Engeland – met moeite – z’n tweede zege en begon India met een overtuigende overwinning tegen Wales.

’58 5-1 Deepika (sc)
India en Wales moesten zaterdag even geduld hebben om aan hun WK te beginnen. Het duel in poule D begon twintig minuten later vanwege onweersbuien. In de stromende regen nam India, gecoacht door de Nederlander Erik Wonink, de Britten na rust in de houdgreep. Onder meer dankzij twee treffers van het aanvallende talent Lalrindiki – een speler om in de gaten te houden – liep India uit naar een fraaie 5-1 zege.

’60 10-0 Schwabe
Duitsland tekende voor de eerste dubbele cijfers op dit WK. Dat gebeurde tegen Maleisië, dat met exact 10-0 onderuit ging. Binnen 22 minuten scoorde Aina Kresken, speelster van Mannheimer HC, hoogstpersoonlijk voor een 3-0 voorsprong. Daarna bleef het – passend bij het buiige weer – doelpunten regenen. In de laatste minuut maakte Sophia Schwabe de tiende en dus laatste treffer voor Duitsland, dat een van de voornaamste concurrenten van Jong Oranje lijkt in de jacht om het WK-goud.

Verenigde Staten – Zimbabwe 5-0
’23 1-0 De Vries
’39 2-0 Rose
’42 3-0 Rose
’48 4-0 Rose (sb)
’55 5-0 Rose (sc)
Amerika herstelde zich uitstekend van de oorwassing tegen Nederland, een dag eerder. De start tegen het moedige, maar zeer slordige Zimbabwe was moeizaam, maar na rust kwam Team USA op gang. De grote dame bij de winnende ploeg was Hope Rose, die liefst vier goals maakte. De aanvaller, vrijwel onzichtbaar tegen Oranje, werd vorig jaar tijdens de Pan-Am Cup onder 21 jaar verkozen tot beste speelster en geldt als een grote belofte.

Ierland – Engeland 1-2
‘4 1-0 Perdue (sc)
‘9 1-1 Giglio (sb)
’43 1-2 McCabe
In de Zuid-Afrikaanse regen vochten Ierland en Engeland een burenruzie uit. Die was spannende tot het einde, omdat de Ieren – bezig aan hun eerste wedstrijd tijdens dit toernooi – in het laatste kwart een paar corners kregen. Omdat die er niet ingingen, won Engeland z’n tweede duel van dit WK. De winnende was een fraaie. De Engelse aanvaller Victoria McCabe snelde zo’n dertig meter met de bal naar voren en timmerde ‘m met haar backhand in het Ierse doel.