Round-up WK-21: Kwartfinalekraker tussen Argentinië en Duitsland

Het is de tweede rustdag van de Jong Oranje Dames, waar voor andere teams veel op het spel stond tijdens het WK-21 in Potchefstroom,. Alle kwartfinalisten zijn nu namelijk bekend. Heel interessant: Duitsland treft daarin Argentinië.

Oostenrijk – Zuid-Korea 1-0
’56 1-0 Herzog
Een droge knal van Helene Herzog van de rand van de cirkel zorgde voor de beslissing bij het openingsduel op deze speeldag. De twintigjarige middenvelder uit Wenen, die op haar vijftiende al debuteerde voor de nationale A-ploeg, bezorgde Oostenrijk daarmee de eerste punten van het toernooi. Een knap resultaat, alleen al doordat Oostenrijk pas twee maanden geleden werd toegelaten tot het toernooi als vervanger van het geboycotte Rusland.

Argentinië – Uruguay 4-0
‘9 1-0 Pagella
’13 2-0 V. Raposo (sb)
’21 3-0 Rouger
’60 4-0 Andrade
Na de nederlaag van Zuid-Korea had Uruguay tegen Argentinië genoeg aan een gelijkspel om de laatste acht te bereiken. Onmogelijk was dat niet, omdat de Uruguayanen op de laatste Pan-Am Cup een punt pakten tegen Las Leoncitas – de jonge Argentijnen. Al snel bleek dat zo’n resultaat er vandaag niet inzat. Argentinië nam binnen 21 minuten een 3-0 voorsprong, die in de slotfase werd uitgebouwd: 4-0. Gevolg: Zuid-Korea is alsnog door naar de kwartfinales.

Maleisië – India 0-4
’10 0-1 Khan
’11 0-2 Kumari
’26 0-3 Lalrindiki
’59 0-4 Khan
India won ook z’n derde wedstrijd op dit WK en gaat daardoor als poulewinnaar naar de laatste acht. Bondscoach Erik Wonink zag zijn team binnen elf minuten een comfortabele voorsprong 2-0 nemen tegen Maleisië, dat geen lekker toernooi doormaakt. De ploeg, die nog nooit eerder meedeed aan een jeugd-WK verloor eerder met 10-0 van Duitsland en verspeelde tegen Wales een 3-1 voorsprong – en speelde toen met 3-3 gelijk

’60 8-0 Kurz (sc)
Duitsland maakte gehakt van Wales, dat voor rust geen enkele keer in de vijandige cirkel kwam. Na slechts zeven minuten was de teller al opgelopen naar 3-0. Uiteindelijk prikte de Duitse talenten er nog vijf bij in de tweede helft. Veel interessanter is het gegeven dat onze oosterburen vrijdag in de kwartfinale tegen Argentinië spelen. Een heuse, finalewaardige kraker, die een gevolg is van de eerdere nederlaag van Duitsland tegen India.