Round-up WK-21: Zuid-Afrika uitzinnig na bereiken kwartfinales

Op de dag dat Nederland tweeënhalf uur op het veld stond en een recordscore van 18-0 neerzette tegen Zimbabwe, was het ook feest voor Zuid-Afrika en Verenigde Staten. Ook deze teams zien we terug in de kwartfinales. 

Zuid-Afrika – Ierland 1-0
’30 1-0 Du Toit (sc)
Voor het publiek in Potchefstroom was dit een dag om nooit te vergeten. In een rechtstreeks duel om een kwartfinaleplek trok het thuisploeg, met vijf speelsters van de lokale universiteit, nipt aan het langste eind. De gastvrouwen kregen tien corners. Een harde, rake schuifslag van Jean-Leigh du Toit bleek genoeg voor de zege tegen Ierland. Het leidde tot dolle vreugde op het veld en op de tribunes. De matchwinnaar was zo beduusd dat ze na afloop, live op televisie, was vergeten haar mondbeschermer uit te doen. Een interview met een bitje in. Historisch beeldmateriaal op een memorabele hockeydag.

Canada – Verenigde Staten 0-4
‘8 0-1 Donnelly
’42 0-2 Ramsey (sc)
’51 0-3 Rose
’54 0-4 De Vries (sc)
Het rechtstreeks duel om een plek bij de laatste vier tussen de Noord-Amerikaanse buurtjes, was twee kwarten spannend. Daarna nam Amerika afstand. Binnen twaalf minuten liep de teller op van 0-1 naar 0-4. Team USA gaat daardoor achter Oranje als nummer twee van poule A mee naar de laatste acht. In de kwartfinale staan de Amerikanen tegenover Engeland, de groepswinnaar van poule B. Voor Canada en Zimbabwe is plek negen nog het hoogst haalbare.

Kwartfinales:
Zuid-Afrika – Nederland
Verenigde Staten – Engeland
2C – 1D
2D – 1C

 


Wat vind jij? Praat mee...