Van der Marel over goals: ‘Ik weet niet wat er precies gebeurde’

Zelf had ze ook niet helemaal door wat er nou precies gebeurde. Nina van der Marel (20) opende de score voor Oranje en verdubbelde die twee minuten later op exact dezelfde wijze. Het wapen van Van der Marel: haar sleeppush. Net als Yibbi Jansen en Felice Albers tekende zij voor twee doelpunten in het openingsduel tegen Frankrijk.

‘Ik heb twee keer gescoord. Twee keer uit de strafcorner’, stamelt de aanvalster direct na afloop van het met 6-0 gewonnen duel. Haar wedstrijd en Europees kampioenschap hadden niet mooier kunnen beginnen. De speelster van hdm begon nog op de bank, maar na drie minuten betrad ook zij het veld. Een beter eerste balcontact kon ze zich met een doelpunt niet wensen. Felice Albers haalde de eerste strafcorner voor Nederland na vier minuten te hebben gespeeld. Zonder Jansen en Danique van der Veerdonk in het veld, mocht Van der Marel aanleggen. En dat deed ze feilloos.

Pien van Nes is de eerste strafcornerschutter bij hdm. Het is fijn om hier te kunnen laten zien dat ik het ook kan. Nina van der Marel

‘Het was lekker om zo vroeg in de wedstrijd een strafcorner te halen en het was al helemaal lekker dat ik ‘m mocht nemen’, blikt Van der Marel terug. ‘Ik wist zelf ook niet helemaal wat er nou gebeurde.’ Haar sleeppush, hard en laag in de rechterhoek was mooi, maar het juichen nog mooier. Met een gebalde vuist klonk er direct daarna een brul en sprong ze vervolgens hoog de lucht in. Oranje oogde opgelucht, nadat het vroeg de score had geopend.

Nina van der Marel juicht nadat ze gescoord heeft. Foto: David Aliaga

Onbekende sleeppush

De sleeppush van Van der Marel is nog vrij onbekend in de Hoofdklasse. ‘Pien van Nes is de eerste strafcornerschutter bij hdm. Het is fijn om hier te kunnen laten zien dat ik het ook kan.’ Beide pushes waren identiek aan elkaar. Een honderd procent score voor haar. Twee keer werd ze naar voren geschoven en twee keer verzilverde ze het buitenkansje. Yibbi Jansen probeerde het vier keer en zag haar inzet twee keer promoveren tot doelpunt. Ook Felice Albers tekende zondagavond voor twee treffers. Zo staat het drietal al hoog in het topscorersklassement. Alleen de Spaanse Patricia Alvarez maakte er met een extra wedstrijd een meer.

Aandachtig toeschouwer bij het duel van de Jong Oranje Dames was Jasper Cillessen. Hij zag in zijn nieuwe woonplaats de doelpunten van Van der Marel, Jansen en Albers. De oud-keeper van Ajax tekende, na drie seizoenen op de bank bij Barcelona, vorige week zijn contract bij Valencia. Dat moet de reden zijn geweest voor de voetballer om een kijkje te nemen bij het EK. De Oranje Dames kregen echter weinig van zijn aanwezigheid mee.

Jasper Cillessen was toeschouwer bij het duel van JOD tegen Frankrijk. Foto: David Aliaga

Ik wil lekker kunnen hockeyen en het maakt me niet uit wie de doelpunten maakt. Nina van der Marel

‘Het is fijn om zo het EK te beginnen’, zegt Van der Marel. ‘Ik dacht toen ik scoorde: wow, mijn eerste goal op het EK. En meteen daarna nog een. Ze gingen er lekker in.’ De aanvalster van Jong Oranje was tevreden over het resultaat en het rendement van haar ploeg. ‘We hebben het goed gedaan. De strafcorners gingen lekker. De scherpte was er. Ondanks de warmte.’ Het was tijdens de wedstrijd tegen de Fransen 32 graden. ‘De fysio heeft alles voor ons geregeld. Wij hebben gewoon ons ding kunnen doen.’¬†Hoeveel treffers Van der Marel nog gaat maken? ‘We gaan het zien’, klinkt het met een glimlach op haar gezicht. ‘Ik wil lekker kunnen hockeyen en het maakt me niet uit wie de doelpunten maakt.’

 


Wat vind jij? Praat mee...