WK’s voor Jong Oranje in 2023 in Chili en Maleisië

De WK’s voor de dames en heren van Jong Oranje worden in 2023 respectievelijk in Chili en Maleisië gespeeld. De FIH heeft bekendgemaakt dat de hoofdsteden van beide landen, Santiago en Kuala Lumpur, de organisatoren van de jeugd-WK’s zijn. De data van beide toernooien worden later bekendgemaakt.

Het is voor de vierde keer in de historie dat Maleisië het jeugd-WK bij de heren organiseert. Eerder was het Aziatische land ook gastheer in 1982, 1989 en 2009. Dat laatste toernooi organiseerde Maleisië toen samen met Singapore. Chili is na 2005 en 2016 voor de derde maal gastheer van het jeugd-WK voor dames. De laatste keer verloren de Nederlandse talenten daar de finale van Argentinië (zie hoofdfoto).

De skyline van Kuala Lumpur.

WK’s eind van het jaar

De eerstvolgende jeugd-WK’s staan gepland voor het einde van dit jaar. Jong Oranje Heren speelt van 24 november tot en met 5 december in het Indiase Guwahati om de titel, waarna Jong Oranje Dames van 5 tot en met 16 december in het Zuid-Afrikaanse Potchefstroom in actie komt. De hockeysters van Argentinië en de hockeyers van India verdedigen in de komende edities hun titel.


1 Reactie

  1. Mark Bouwman

    Oeee, Maleisië...Dat associeer ik nog altijd aan Cees Tania (R.I.P.) - de eerste full time bondscoach - en heel veel water.... Goed voorbereiden op de omstandigheden, succes!


Wat vind jij? Praat mee...