Yibbi Jansen over mislopen ‘grote’ EK: ‘Het was even schakelen’

Na de twee gewonnen wedstrijden tegen Frankrijk en Ierland wonnen de Jong Oranje Dames woensdag opnieuw met ruime cijfers. Dit keer was het Rusland, dat met 9-0 weggespeeld werd. Pien Dicke maakte er drie voor Nederland. ‘Het is mooi om er drie te maken. Ik ben blij met het resultaat’, reageert Dicke direct na afloop voor camera.

Ook Yibbi Jansen is tevreden over de prestaties van haar ploeg. ‘We hebben drie wedstrijden gedaan wat we moesten doen. Vandaag hebben we echt stappen gemaakt in het combinatiespel.’ Toch had Jansen liever het EK in Antwerpen gespeeld, bij bondscoach Alyson Annan. ‘Ik heb natuurlijk lang mee mogen doen met het Nederlands team en toen ik hoorde dat ik het EK met Jong Oranje zou spelen, was dat wel even schakelen.’

Bekijk de video hierboven! 


1 Reactie

  1. marijeknuvers

    Topper Pien Dicke. Gaan ze bij SCHC nog veel plezier van hebben. Zit nog veel groei in. Rusland maakte een uitermate zwakke indruk. Deels zeker de verdienste van de meiden. Corner mag inderdaad nog wel flink geoefend worden. Dat moet ook op jong oranje niveau veel beter. Vandaag gewoon echt niet goed. Niet alleen de sleep was zwak. Het aangeven was ook te slap. Het is een opleidingsteam. Waarom dan niet gewoon andere speelsters ook wat meer ruimte geven de SC te nemen en te ontwikkelen? Tot dusver heeft dat alleen maar meer rendement opgeleverd.


Wat vind jij? Praat mee...