Alex Verga assistent, Kim Lammers manager bij Jong Oranje Heren

Alex Verga is benoemd tot assistent-bondscoach van Alexander Cox bij de Jong Oranje Heren. Oud-international Kim Lammers is aangesteld als teammanager van de Oranje-ploeg.

Verga is nu coach van Hoofdklasser Almere, maar maakte vorige week bekend dat hij na dit seizoen stopt. Hij gaat wel verder als coördinator Tophockey bij Almere. Die functie combineert hij nu dus met het assistent-bondscoachschap bij Jong Oranje Heren. Verga was assistent-bondscoach bij Nederlands Jongens A. Die plek wordt overgenomen door Robert Tigges. Tigges speelt bij Amsterdam Heren 1 en werd met het Nederlands Elftal Zaal wereldkampioen in 2015. Tigges was reeds als manager betrokken bij deze  nationale ploeg.

Kim Lammers manager

De KNHB benoemde oud-international Kim Lammers (200 interlands en 124 doelpunten) tot manager van Jong Oranje Heren. Lammers won met het Nederlands Elftal Dames alle mogelijke prijzen en beëindigde haar internationale carrière in 2014 met een gouden medaille tijdens de wereldkampioenschappen in Den Haag. Lammers is sinds dit seizoen assistent-coach van de dames van Huizen 1, waar ze ook geregeld als invaller meedoet.

Jong Oranje Heren bereidt zich voor op de Europese kampioenschappen onder 21 jaar, dat van 28 augustus tot en met 3 september 2017 in het Spaanse Valencia wordt gehouden.


Wat vind jij? Praat mee...