Erik van Driel stapt na de zomer over naar Jong Oranje Heren

Hij heeft nog twee toernooien met de Jong Oranje Dames voor de boeg, maar weet al wat hij daarna gaat doen. Erik van Driel blijft bondscoach bij de Nederlandse onder 21-talenten, maar vanaf september vervult hij die rol bij de mannen. 

Van Driel wordt daarmee de opvolger van Michiel van der Struijk, die in december na het WK-21 in India zijn afscheid aankondigde. De Jong Oranje-mannen, die daar in de kwartfinale onfortuinlijk verloren van Argentinië, werden op dat toernooi vijfde.

Assistent Mahieu (links) met Van der Struijk op het WK in India. Foto: Worldsportpics

Jesse Mahieu neemt tot en met de zomer het team onder zijn hoede. De oud-international was onder Van der Struijk al assistent-bondscoach en leidt de ploeg op het EK in Gent (24 tot en met 30 juli). Aanvankelijk zou dit toernooi in Waver – nabij Brussel – worden gehouden, maar daar is het veld niet tijdig speelklaar.

In Gent coacht Van Driel nog de Jong Oranje Dames, die tegelijkertijd hun EK afwerken. Eerst heeft de Hagenaar het nu al veelbesproken WK in Zuid-Afrika voor de boeg. Het toernooi, waaraan Nederland uiteindelijk toch meedoet, wordt van 1 tot 12 april gehouden in Potchefstroom.

Van Driel is sinds 2018 coach van de Jong Oranje-vrouwen. Hij is ook actief als coach van de mannen van HDM, momenteel de nummer twee van de Promotieklasse.


2 Reacties

  1. Mark Bouwman

    Lijkt mij hele goede keuze! Succes.

  2. rob-tettero

    Succes Erik gaat vast lukken.


Wat vind jij? Praat mee...