Goalies Jong Oranje Heren moeten zich zonder ballen bewijzen

Joren Romijn en Rolf Diederen zijn elkaars concurrent voor de tweede keepersplek in de Jong Oranje Heren-selectie die volgende week woensdag naar India vertrekt voor het WK onder 21. Maandagmiddag was voor de beiden laatste kans zich te bewijzen voordat bondscoach Eric Verboom zijn definitieve selectie bekend maakt. JOH oefende tegen de leeftijdsgenoten van Oostenrijk. Het werd 7-0. Diederen kreeg twee ballen te verwerken. Romijn nul.

Het was een rustige middag op Upward voor keepers Joren Romijn (Hurley) en Rolf Diederen (Tilburg). Diederen kreeg in de tweede helft twee strafcorners te verwerken, Romijn hoefde tijdens zijn 35 minuten zelfs geen een keer in actie te komen. Beide mannen zijn nog met elkaar in gevecht om de tweede keepersplek op het Wereldkampioenschap onder 21 in Lucknow.

Gissen naar de uitkomst van de tweestrijd

Weinig extra informatie dus voor bondscoach Eric Verboom om zijn keuze voor de reservedoelman achter Maurits Visser (Den Bosch) op te baseren. De twee goalies kunnen slechts gissen. ‘Het is gewoon afwachten wat er besloten wordt’, zegt Romijn, die natuurlijk het liefst een bal uit de kruising had getikt. ‘Het is niet dat ik nu baal dat ik geen bal gehad heb, ik had me al op zo’n wedstrijd ingesteld. Ik probeer door coaching iedereen neer te zetten en het stond defensief gewoon heel goed in de eerste helft.’

Ook Diederen, die bij zijn ploeg Tilburg niet op speeltijd kan rekenen, tilt niet te zwaar aan het treffen met de Oostenrijkers. ‘Ik doe gewoon altijd mijn best en meer kan ik niet doen. Eric kent mij, maar hij kent Joren ook. Veel zal zo’n potje niet meer uitmaken.’ Diederen mocht als doelman na de tweede helft nog aantreden in de shoot-out-serie, waarin hij een paar knappe reddingen verrichte.

Romijn is inmiddels hersteld van een lieskwetsuur. Eerder in het voorbereidingstraject was het juist Diederen die aan de kant moest blijven. Woensdag maakt Verboom zijn selectie bekend. Zondag spelen de mannen de laatste speelronde in de Hoofdklasse voor de winterstop, de woensdag daarop vliegen ze naar India.


Wat vind jij? Praat mee...