Groepsindeling WK-21 Jong Oranje Dames en Heren bekend

De internationale hockeybond FIH heeft de indeling bekendgemaakt voor de twee WK’s onder 21, eind dit jaar. Bij de vrouwen verdedigt Jong Oranje de wereldtitel. Bij de mannen hoopt Nederland op een beter resultaat dan de vijfde plaats van twee jaar geleden.

Aan beide WK’s nemen zestien landen deel, verdeeld over vier poules. De vrouwen spelen van 29 november tot en met 10 december, in Santiago in Chili. De mannen hockeyen in Kuala Lumpur in Maleisië, van 5 december tot en met 16 december.

De Jong Oranje Dames zijn ingedeeld in een poule met Australië, Chili en Zuid-Afrika. Anderhalf jaar geleden legden zij in Zuid-Afrika beslag op de wereldtitel. Uitblinkers van dat elftal waren onder meer Rosa Fernig en Luna Fokke, die inmiddels zijn gedebuteerd in het Nederlands elftal. Bondscoach is, net als destijds, Dave Smolenaars.

Miles Bukkens was één van de uitblinkers op het WK-21 in India, eind 2021. Foto: FIH

De Jong Oranje Heren spelen in hun poule tegen België, Nieuw-Zeeland en Pakistan. Eind 2021 werden zij in de kwartfinale  uitgeschakeld door Argentinië, door een doelpunt één minuut voor tijd. Bondscoach is Jesse Mahieu, die vorige maand met Pinoké de eerste landstitel in de clubgeschiedenis veroverde.

De speelschema’s zijn te bewonderen op de website van de FIH. Hier van de vrouwen en hier van de mannen.

Vrouwen

Poule A Poule B Poule C Poule D
Australië Argentinië België Engeland
Chili Zuid-Korea Canada Japan
Nederland Spanje Duitsland Nieuw-Zeeland
Zuid-Afrika Zimbabwe India Verenigde Staten

Mannen

Poule A Poule B Poule C Poule D
Argentinië Egypte Canada België
Australië Frankrijk India Nederland
Chili Duitsland Zuid-Korea Nieuw-Zeeland
Maleisië Zuid-Afrika Spanje Pakistan

Wat vind jij? Praat mee...