JOH en JOD in finale na dubbele clash met India

Zowel de Jong Oranje Dames als de Jong Oranje Heren staan morgen in de finale van het zeslandentoernooi in Antwerpen. De heren hadden aan een 2-2 gelijkspel genoeg om de finale te spelen. Morgen vinden de plaatsingswedstrijden plaats, waarbij Jong Oranje Dames speelt tegen India, waar vandaag met 1-8 van gewonnen werd. Jong Oranje Heren treft Groot-Britannië in de finale.

Jong Oranje Heren – India 2-2

Aan een gelijkspel tegen nummer drie tegen India had Jong Oranje Heren genoeg om morgen de finale van het zeslandentoernooi te spelen tegen Groot-Britannië. Uiteindelijk lukte het de mannen van bondscoach Alexander Cox om de wedstrijd met 2-2 gelijk te spelen, waardoor Nederland op de tweede plaats eindigt in de poule.

In de eerste helft kwam Nederland op een 2-0 voorsprong dankzij een tweetal dat dit toernooi al vaker trefzeker was in Antwerpen. Binnen de minuut was het Marlon Landbrug die, net als eergisteren tegen België, zorgde voor de openingstreffer. Een paar minuten voor de rust verdubbelde Jip Janssen uit een strafcorner de voorsprong van Jong Oranje Heren. India vocht zich echter goed terug en kwam bijna langszij. Uiteindelijk bleef het bij 2-2.

Met twee overwinningen, een gelijkspel en één nederlaag eindigt Jong Oranje Heren dus als tweede in de groep. Morgen om 18:00 uur is de finale tegen Groot-Britannië, die eerder dit toernooi met 2-3 won van Nederland en nog ongeslagen is.

Jong Oranje Dames – India 8-1

Ongeslagen ging Jong Oranje Dames de laatste groepswedstrijd van het zeslandentoernooi in. De wedstrijd tegen India was volgens bondscoach Rick Mathijssen misschien wel de meest interessante, omdat zij voor Nederland een onbekende tegenstander was. De wedstrijd verliep echter zeer goed voor de dames van Oranje: er werd namelijk met maar liefst 8-1 gewonnen.

Pas in het tweede kwart waren er veranderingen te zien op het scorebord, en hoe: binnen een tijdsbestek van vijf minuten werd vier keer gescoord door Nederland. Freeke Moes opende de score, waarna twee doelpunten van Ginella Zerbo en eentje van Felice Albers plotseling voor een tussenstand van 4-0 zorgden.

Daarna deed India wel iets terug, maar niet veel later ging Jong Oranje Dames weer door met scoren. Tien minuten na de rust maakte Pien Dicke de 5-1, waarna Michelle Fillet (twee keer) en weer Zerbo de eindstand bepaalden op 8-1.

Door de overwinning heeft het team van Mathijssen vijftien punten uit vijf wedstrijden, met een doelsaldo van dertig doelpunten voor en drie tegen. De finale wordt toevalligerwijs gespeeld tegen India, dat vandaag tegen de eerste nederlaag van het toernooi aanliep. De wedstrijd wordt gespeeld om 16:30.

Freeke Moes 1-0
Ginella Zerbo 2-0
Ginella Zerbo 3-0
Felice Albers 4-0
Onbekende doelpuntenmaker 4-1
Pien Dicke 5-1
Michelle Fillet 6-1
Ginella Zerbo 7-1