Jong India pakt wereldtitel met Nederlands tintje

Fanatiek aangemoedigd door het eigen publiek in het Major Dhyan Chand Stadium in Lucknow hebben de mannen van Jong India zondagavond de wereldtitel in de wacht gesleept. In de finale werd Jong België verslagen met 2-0. Na het laatste fluitsignaal ging het vijftienduizend-koppig publiek uit zijn dak. ‘De hele entourage was geweldig. Dit is zo ongelooflijk belangrijk voor de jongens en ook voor het hele hockey in India. We gaan weer een stap vooruit en dat is waarvan we hier leven eigenlijk’, aldus Roelant Oltmans na afloop. 

Op schouders gedragen

In Lucknow is Roelant Oltmans, de bondscoach van het grote India, aanwezig als de manager van Jong India. Maar zijn inbreng tijdens het WK U21 leek veel groter dan die van een manager. Oltmans zat op de bank, acteerde als assistent-coach, gaf persconferenties en werd na het laatste fluitsignaal door de spelers op de schouders gedragen.

Hoopvol richting 2020

Eerder maakte Oltmans al bekend dat hij zijn contract als bondscoach bij Hockey India met nog vier jaar heeft verlengd tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Met het oog op die Spelen doet het Oltmans goed dat er veel sterke jonge spelers aankomen. ‘Vier jongens hebben al aan het grote India geroken en een paar zit er dicht tegenaan. Ik verwacht dat ik straks tussen de acht en twaalf jongens uit deze groep laat aansluiten bij de senioren. De toppers van deze selectie straks samen met de toppers van het grote India, dat wordt echt een sterk team denk ik’, blikt Oltmans hoopvol vooruit.

Bekijk het hele interview met Oltmans na de gewonnen WK-finale

Prachtig afscheid Van Gent

Voor strategy coach Roger van Gent betekent de finale met Jong India zijn laatste wedstrijd in dienst van Hockey India. ‘Een mooier afscheid dan dit kan ik me niet wensen. Prachtig. Hoe ik het ga vieren? Eén biertje vanavond, want we vliegen morgenochtend vroeg naar Delhi. Daar ben ik dan nog één dag met het team en dinsdag ga ik definitief terug naar Nederland’, aldus een dolgelukkige Van Gent na afloop.

Roger Van Gent neemt afscheid van India met wereldtitel

Strategy coach Roger Van Gent neemt afscheid met WK-titel met Jong India © Koen Suyk

 

Bekijk ook

Lees ook

 

 


Wat vind jij? Praat mee...