Jong Oranje mist finale na verlies tegen Duitsland

Door een 3-0 nederlaag tegen Duitsland is Jong Oranje Heren er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het Volvo Invitational Tournament. Nederland is nu door Engeland gepasseerd op de ranglijst op doelsaldo, waardoor het morgen aantreedt tegen Nieuw-Zeeland om de 5e plaats.

Bondscoach Eric Verboom was na de wedstrijd duidelijk over wat er verkeerd ging: “We hebben de Duitsers in het zadel geholpen.” Verboom doelde op de twee vroege goals die Nederland moest incasseren. Duitsland was twee keer achter elkaar trefzeker met de strafcorner. In het restant van de eerste helft kwam Jong Oranje er nauwelijks aan te pas.

In de tweede helft speelde Nederland een soort alles-op-alles hockey, in de wetenschap dat drie goals nodig waren voor een finale. Dat leverde al gauw een strafcorner en zelfs een strafbal op. Maar ook die wilde er niet in: man of the match tegen India, Bram van Groesen, mistte.

Verboom: “We spelen nu geloof ik zelfs om de 5e en 6e plaats, de Engelsen hebben een beter doelsaldo dan wij. Ja, we hebben het aan het begin van het toernooi laten liggen met al die gelijke spelen in wedstrijden waarin we verdienden te winnen.”

De wedstrijd van Jong Oranje Heren tegen Nieuw-Zeeland is zaterdag om 13 uur.


1 Reactie

  1. w-j-arriens

    met zulke excuses ga je het niet halen. het gaat erom de wedstrijden die je moet winnen, ook te winnen. of hebben de Duitsers wellicht een beter spelsysteem?


Wat vind jij? Praat mee...