Michiel van der Struijk nieuwe bondscoach Jong Oranje Heren

De KNHB heeft Michiel van der Struijk aangesteld als bondscoach van Jong Oranje Heren. Van der Struijk is de opvolger van Alexander Cox die onlangs benoemd werd tot bondscoach van het nationale herenteam van Ierland. Van der Struijk is tevens coach van Heren 1 van SCHC in Bilthoven.

Van der Struijk, die als keeper uitkwam voor het Nederlands Elftal, heeft ruim 15 jaar ervaring als assistent-coach en bondscoach van diverse vertegenwoordigende elftallen van de KNHB. In 2000 begon hij als assistent-bondscoach van Nederlands Jongens B. Na diverse functies, onder andere als assistent-bondscoach bij Jong Oranje Heren, is hij sinds 2015 actief als bondscoach van Nederlands Jongens B.

Daarnaast is Van der Struijk sinds 2017 bondscoach van het Nederlands Elftal Heren Zaal waarmee hij afgelopen jaar promoveerde naar de A-poule. In verband met de nieuwe functie van Van der Struijk stelt de hockeybond zo snel mogelijk een andere bondscoach voor Nederlands Jongens B aan. Komende winter blijft Michiel van der Struijk als bondscoach van het Nederlands Elftal Heren Zaal actief.

Het begeleidingsteam van Jong Oranje Heren blijft verder ongewijzigd en bestaat uit Alejandro Verga (assistent-bondscoach) Renske van Geel (manager) en Bas van der Pol (fysiotherapeut). Van der Struijk en zijn begeleiding bereiden zich met Jong Oranje Heren voor op de Europese Kampioenschappen in 2019 (van 13 tot en met 21 juli in Valencia, Spanje).

Foto: KOEN SUYK


Wat vind jij? Praat mee...