Pakistaanse mannen geweigerd op WK U21

De wereldhockeybond FIH heeft de mannen van Pakistan uitgesloten van deelname aan het WK U21, dat van 8 tot en met 18 december in het Indiase Lucknow gehouden wordt. De FIH laat via een persbericht weten dat de Pakistaanse hockeyfederatie (PHF) een aantal verplichtingen niet op tijd heeft voldaan.

Zo stelt de internationale hockeyfederatie dat de PHF de vereiste visa voor hun spelers en staf niet voor de officiële deadline had geregeld en dat zij ook niet op tijd heeft bevestigd op welke locatie zij tijdens het toernooi zou verblijven.

Moddergooien

Jong Pakistan had zich officieel gekwalificeerd voor het WK in buurland India, maar wordt nu door de FIH vervangen door Maleisië. ‘Dit is vooropgezet. Pakistan zelf heeft geen deadlines gemist en het is allemaal de schuld van India. Zij hebben ons niet op tijd de visa afgegeven’, laat Shahbaz Ahmed, bestuurslid bij de PHF, maandagmiddag op de website van DawnNews optekenen.

De Pakistaanse recordinternational en oud-sterspeler van Oranje-Zwart is boos over de gang van zaken: ‘Onze overheid heeft op tijd de benodigde documenten voor onze spelers afgegeven. Ik zag al aankomen dat deze beslissing van de FIH in het nadeel van Pakistan zou uitpakken.’

FIH

Bovenstaande uitspraken staan haaks op de officiële toelichting van de FIH. Zij schrijven in het persbericht dat de Pakistaanse hockeybond, ondanks meerdere herinneringen, niet in staat was om aan te tonen dat zij naar India konden afreizen voor het WK. Verder licht de FIH toe dat zij aan haar partners de verplichting heeft om een WK met 16 landen te organiseren, en hierom maandag de voltallige deelnemerslijst moest presenteren om de kwaliteit van het toernooi te waarborgen.

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...