Selectie Jong Oranje Heren bekend

De bondscoach van Jong Oranje Heren, Eric Verboom, heeft de selectie bekend gemaakt waarmee hij gaat deelnemen aan het Volvo Invitational Tournament U21.  Het Volvo Invitational Tournament U21 vindt plaats van 18 tot en met 26 juli op B.H.V. Push, Breda.

Naam Club seizoen 2014-2015*
Daniel Aarts H.C. Bloemendaal
Jochem Bakker H.C. Rotterdam
Lars Balk S.V. Kampong
Boris Burkhardt hdm
Jorrit Croon H.G.C.
Bram van Groesen H.C. ‘s-Hertogenbosch
Jannis van Hattum Pinoké
Jasper Luijkx H.C. ‘s-Hertogenbosch
Niek Merkus Z.S.V. Schaerweijde
Joep de Mol M.H.C. Oranje-Zwart
Terrance Pieters H.C. de Almeerse
Joren Romijn (GK) T.H.C. Hurley
Noud Schoenaker N.M.H.C. Nijmegen
Wiegert Schut H.G.C.
Yorick van der Vis H.G.C.
Maurits Visser (GK) H.C. Bloemendaal
Dennis Warmerdam Pinoké
Floris Wortelboer B.H.V. Push

*Aangezien sommige spelers te maken hebben met de transferperiode, die loopt van 1 juni 2015 tot 1 september 2015, worden de clubs vermeld van het seizoen 2014-2015.

België

Afgelopen vrijdag en zaterdag speelde Jong Oranje een tweeluik tegen België. De eerste wedstrijd waren onze zuiderburen met 3-1 te sterk. Zaterdag verging het onze jongens beter: 3-3.

Ander culturen

Morgen staat er nog een oefenwedstrijd tegen India op het programma. Bondscoach Eric Verboom: “Het is heel leuk om tegen teams uit andere culturen te spelen, zoals het grote herenteam van Maleisië een tijdje terug. Dat is tactisch en technisch zeer leerzaam; die teams slaan de bal snoeihard de cirkel in. Wij zijn meer geneigd om het balletje rond te spelen.”

Volvo Invitational Tournament U21

Verboom: “We weten niet veel van onze tegenstanders. Misschien zijn er ploegen met spelers tot 23 jaar, bijvoorbeeld bij Nieuw-Zeeland. Het is onze doelstelling om veel ervaring op te doen en veel te leren. Het is moeilijk te zeggen of dat gepaard gaat met een eerste, tweede of derde plaats. Maar uiteraard willen we de finale halen. Hopelijk voor een groot publiek. Breda ligt toch in de grootste hockeyregio van Nederland.”


Wat vind jij? Praat mee...