Thierry Brinkman mentaal weer helemaal fris

Thierry Brinkman stond vrijdag en zaterdag weer helemaal fris als aanvoerder op het veld bij de wedstrijden die zijn Jong Oranje speelde tegen Wales. Het was even omschakelen nadat hij bij Oranje afviel voor Rio, maar dat omschakelen is hem naar eigen zeggen niet verkeerd afgegaan. 

‘Nadat ik van Max Caldas te horen kreeg dat ik niet mee ging naar Rio dacht ik wel even ‘shit”, zegt Brinkman, nadat hij net van het veld stapt na de gewonnen wedstrijd tegen Wales. ‘Natuurlijk had ik die trip graag meegemaakt, maar ik kan er niet veel aan doen. In eerste instantie heb ik me even volledig op mijn studie gestort, om me mentaal weer op te laden. Dat is me denk ik goed gelukt’.

Knallen

Het kostte Brinkman na het opladen weinig moeite om weer terug te schakelen naar zijn rol als aanvoerder bij Jong Oranje. ‘Ik wil het gewoon allemaal zo goed mogelijk afsluiten, om na de eerste competitiehelft te kunnen knallen op het WK in India. We zijn nu al met een schuin oog bezig aan die voorbereiding en dat gaat goed. Er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering, maar het gaat de goede kant op. De sfeer is in ieder geval erg goed binnen de groep en dat gaat denk ik alleen maar beter worden.’

‘Als het goed is gaan we binnenkort wat intensiever met z’n allen trainen, waardoor het alleen maar beter kan worden. Of we goud gaan pakken op het WK? Dat vind ik nu nog veel te vroeg om te kunnen zeggen. Eerst ga ik kijken naar hoe Oranje het gaat doen op de Spelen, want ik ga gewoon kijken’, aldus Brinkman.

Lees ook


Wat vind jij? Praat mee...