Trainingsgroep Jong Oranje Heren bekend voor nog onzeker toernooi

Bondscoach Michiel van der Struijk heeft zijn 24-koppige trainingsgroep van Jong Oranje bekendgemaakt. De ploeg bereidt zich voor op het WK onder 21 in India, dat van 24 november tot 5 december in Bhubaneswar wordt gespeeld. Komende week brengt Van der Struijk zijn selectie verder terug. 

Oranje treft in India behalve het gastland ook Zuid-Afrika, Egypte, Korea, Maleisië, Pakistan, België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Argentinië, Chili, Amerika en Canada. Australië, Nieuw-Zeeland en Engeland nemen vanwege de corona-omstandigheden (in het eigen land) geen deel aan het toernooi.

Jong Oranje bereidt zich op maandagen en dinsdagen voor het het grootste toernooi voor de jeugd, maar hoe het er precies uit zal gaan zien in, is nog onduidelijk. ‘Daar is het laatste woord nog niet over gezegd’, zo legt Van der Struijk uit.

Corona

De FIH en de organisatie in India laten weten dat het toernooi doorgaat, maar verdere duidelijkheid ontbreekt nog, zegt Van der Struijk: ‘De besturen van de Europese landen hebben samen een aantal vragen neergelegd bij de FIH en de organisatie. Allemaal vragen die betrekking hebben op corona. Hoe zit het bijvoorbeeld met de quarantaine, hoe veilig is de overstap op vliegveld Delhi en hoe nauwkeurig wordt de coronabubbel gehandhaafd? Op die vragen is nog geen enkel antwoord binnengekomen.’

Van der Struijk hoopt snel duidelijkheid te krijgen. ‘Er is nog te veel onzeker. Ik kan nu niet met zekerheid zeggen dat wij eind november in India zijn.’

Trainingsgroep

Naam Club
Bram van Battum Kampong
Max de Bie Oranje-Rood
Brent van Bijnen Amsterdam
Justen Blok Rotterdam
Menno Boeren Rotterdam
Daan Bonhof Pinoké
Miles Bukkens Pinoké
Luke Dommershuijzen Amsterdam
Sam Figge Bloemendaal
Stijn Hemmes Bloemendaal
Olivier Hortensius Rotterdam
David Huussen Klein Zwitserland
Guus Jansen Rotterdam
Jeroen Kerkmeer (K) Klein Zwitserland
Ties Klinkhamer SCHC
Silas Lageman Kampong
Alexander Schop Rotterdam
Sheldon Schouten Oranje-Rood
Joppe Stappenbelt Pinoké
Lucas Veen HGC
Casper van der Veen Bloemendaal
Steven Verhoogt (K) Pinoké
Alex Weterings hdm
Flip Wijsman (K) Den Bosch

Wat vind jij? Praat mee...