Van der Struijk: ‘Jong Oranje klaar genoeg om te beginnen’

Nog twee trainingen te gaan en dan zit de voorbereiding van de Jong Oranje Heren voor het EK in Valencia, dat komende zaterdag begint, erop. ‘Eerlijk gezegd zijn we nog niet klaar als het toernooi start, maar klaar genoeg om te beginnen’, concludeert Michiel van der Struijk na vijf weken voorbereiding en een flink aantal oefenwedstrijden.

‘We gaan goed genoeg voorbereid naar het toernooi, maar we hebben die twee trainingen nodig. Het gaat dan om detailafspraken, corners en de manier van verdedigen. We hebben veel stappen gemaakt, maar het kan nog beter. We gaan niet afgetuned naar het toernooi’, zegt Van der Struijk.

We zijn nu pas de laatste weken echt compleet. Dus het kan nog beter, maar dat vergt tijd. Michiel van der Struijk, bondscoach Jong Oranje Heren

‘De hoeveelheid tijd die je hebt met de jongens, dat bepaalt hoe je het toernooi in gaat. Met meer tijd kan je er een betere ploeg van maken. We zijn nu pas de laatste weken echt compleet. Dus het kan nog beter, maar dat vergt tijd.’

Van der Struijk werd in de voorbereiding geconfronteerd met een aantal blessuregevallen. Zo miste Max Kuijpers het middenblok van de voorbereiding en kwam Teun Beins pas vorige week voor het eerst in actie nadat hij twee maanden niet had gespeeld. Derck de Vilder miste ook een deel van de voorbereiding toen hij net na het toernooi in Madrid ziek werd. En Brent van Bijnen kwam vanwege blessureleed pas na Madrid bij de groep.

Derck de Vilder in actie tegen Portugal tijdens het EK U21 in 2017 in Valencia. Foto: Worldsportpics/Frank Uijlenbroek

Blikvangers

Met Kuijpers, Beins en De Vilder zijn meteen de blikvangers van de achttien koppige EK-selectie genoemd. Het trio speelde dit jaar ook al voor het ‘grote’ Oranje in de Pro League. De Vilder en Beins maakten samen met keeper Hidde Brink twee jaar geleden ook deel uit van de selectie die, eveneens in Valencia, de Europese titel veroverde. Jasper Tukkers was in 2017 nog reserve, maar behoort nu tot de achttien selectiespelers.

In aanloop naar het EK speelden de Jong Oranje Heren veel wedstrijden. Vorige maand nam de ploeg deel aan een achtlandentoernooi in Madrid. De resultaten waren wisselend met een 7-1 nederlaag tegen Spanje, maar winst tegen India (3-2) en Oostenrijk (11-0) en remises tegen Australië (1-1) en Groot-Brittannië (0-0), dat wel de shootout-serie won. Daarna volgden nog oefenpotjes tegen België en Engeland en werd de oefencampagne afgesloten met twee ruime zeges op Frankrijk.

Oostenrijk eerste opponent

Na de laatste trainingen op woensdag en donderdag vliegt Van der Struijk met zijn ploeg zaterdag naar Valencia waar maandag Oostenrijk de eerste tegenstander is in een poule waarin ook Duitsland en Frankrijk spelen. In de andere poule treffen België, Engeland, Polen en Spanje elkaar.

‘Als we meedoen aan een titeltoernooi dan willen we dat toernooi ook winnen. Of dat reëel is moet blijken’, zegt Van der Struijk die naast Nederland nog vier andere kanshebbers ziet op de Europese titel. ‘Tijdens het toernooi in Madrid heeft Spanje de meeste indruk op mij gemaakt. Natuurlijk zijn ook Duitsland en België kanshebbers voor de titel met Engeland daar kort achter.’


1 Reactie

  1. albertmonpellier

    Heel veel succes Michiel🍀👍🏾💪🏾


Wat vind jij? Praat mee...