WK-21 (H): Duitsland pakt titel en neemt revanche op Fransen

Duitsland heeft voor de zevende keer de titel gepakt op het WK onder 21 jaar. In Kuala Lumpur won de ploeg van bondscoach Rein van Eijk – inderdaad, een Nederlander – in de finale met 2-1 van Frankrijk. Duitsland revancheerde zich daarmee voor de 2-0 nederlaag in de groepsfase tegen de Fransen.

De finale in het Malaysia National Hockey Stadium begon een uur later dan gepland, omdat er ’s middags dikke hoosbuien over het stadion trokken. Daardoor was de strijd om het brons verlaat en werd ook de finale verschoven. In fijne ambiance – vrij vol, lekker veel geluid – brak Frankrijk het ijs in de eindstrijd, die tot dan vooral een schaakpot was. Jules Verrier was na zeventien minuten verantwoordelijk voor de openingsgoal. De spits wachtte goed, leek in een gekke hoek uit de komen, maar pushte ijskoud binnen. Hij was in de poulewedstrijd ook al de beul van de Duitsers, want toen maakte hij beide treffers.

Gelijkmaker van Amsterdammer Jan Cordes

Er was helemaal niets aan de hand voor de Fransen, die sober en sterk verdedigden en zelf de meeste kansen kregen. Tot nota bene captain Gaspard Xavier vlak na rust in de eigen cirkel met de bal op avontuur ging. Nonchalant bleek op dat moment niet voor niets een Franse woord te zijn. De hoogmoed van de 33-voudig A-international werd direct afgestraft door Jan Cordes, verdediger van Amsterdam. Hij ramde vanaf de kop de 1-1 binnen.

En Duitsland drukte door. Want acht minuten na die gelijkmaker vloog ook de 2-1 tegen de touwen. Een aanval over de rechterkant belandde hij Liam Holdermann, die van dichtbij weinig moeite had om binnen te pushen. De treffer van de spits van Berliner HC bleek de winnende te zijn, omdat de allerlaatste kans van Frankrijk – een corner in de voorlaatste minuut – niets opleverde.

Achter de finalisten werd Spanje derde door met 3-1 te winnen van India. Achter Nederland (vijfde) en Australië (zesde) legde Argentinië via een 6-3 zege op Pakistan beslag op plek zeven.

 

 


1 Reactie

  1. lexleenenplanet-nl

    Top prestatie Rein


Wat vind jij? Praat mee...